Eurobank Equities: Ο SSM φέρνει ράλι για τις ελληνικές τράπεζες – Ξεχωρίζει η Πειραιώς

Eurobank Equities: Ο SSM φέρνει ράλι για τις ελληνικές τράπεζες – Ξεχωρίζει η Πειραιώς
Photo: DALL•E
Η Eurobank Equities αναμένει ισχυρή άνοδο στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών μετά την έγκριση του SSM για διανομή μερισμάτων.

Η Eurobank Equities προβλέπει ένα ράλι «ανακούφισης» για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών μετά την έγκριση του SSM για τη διανομή μερισμάτων έπειτα από 16 χρόνια. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την Τράπεζα Πειραιώς ως κορυφαία επιλογή της και αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής.

Οι αναλυτές της Eurobank Equities πιστεύουν ότι η έγκριση του SSM και η πιθανή αναθεώρηση των προβλέψεων των τραπεζών προς τα πάνω θα πυροδοτήσουν ένα ράλι στις τραπεζικές μετοχές. Αναμένεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, οι οποίες έχουν υποαποδώσει σε σχέση με την Εθνική και τη Eurobank, θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη αναβαθμίσει τους στόχους της για το 2024, αυξάνοντας τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5% για την περίοδο 2024-2026 και την τιμή στόχο στα 5,78 ευρώ. Οι αναλυτές εκτιμούν καθαρά κέρδη 1,01 δισ. ευρώ για το 2024, κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους (NII). Η προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται να φτάσει το 15% το 2024 και να επανέλθει στο 12,5% μέχρι το 2026.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές αναβαθμίζουν την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,78 ευρώ από 5,40 ευρώ, διατηρώντας σύσταση buy για όλες τις ελληνικές τράπεζες. Η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,41 ευρώ και για την Εθνική στα 10,37 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: