Έξαλλος ο Μασκ για το Cybertruck με πολυβόλο του Καντίροφ – Τι απαντά στις κατηγορίες περί δωρεάς

Έξαλλος ο Μασκ για το Cybertruck με πολυβόλο του Καντίροφ – Τι απαντά στις κατηγορίες περί δωρεάς
This handout image released by TED Conferences shows Tesla chief Elon Musk speaking during an interview with head of TED Chris Anderson (out of frame) at the TED2022: A New Era conference in Vancouver, Canada, April 14, 2022. (Photo by Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TED CONFERENCES / Ryan LASH " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
«Είστε τόσο καθυστερημένοι που πιστεύετε πως δώρισα ένα Cybertruck σε έναν Ρώσο στρατηγό;»

Ο Έλον Μασκ, δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Tesla, βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στο οποίο ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, εμφανίζεται να οδηγεί ένα Tesla Cybertruck εξοπλισμένο με πολυβόλο. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Telegram, προκάλεσε σάλο, με πολλούς να κατηγορούν τον Musk ότι δώρισε το όχημα στον Καντίροφ, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες, ο Μασκ έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Είστε τόσο καθυστερημένοι που πιστεύετε πως δώρισα ένα Cybertruck σε έναν Ρώσο στρατηγό;». Η δήλωσή του ήρθε ως απάντηση σε σωρεία σχολίων και σε μια ανάρτηση του Αμερικανού συγγραφέα και δικηγόρου, Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς ο Musk επιτρέπει σε στρατηγικούς εχθρούς των ΗΠΑ να διαθέτουν οχήματα της Tesla, έτοιμα για στρατιωτική χρήση.

Ο Μασκ απέρριψε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ακόμα ένα παράδειγμα των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε αρχικά ότι ο Musk είχε δωρίσει το Cybertruck στον Καντίροφ.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Καντίροφ, ο ίδιος ευχαρίστησε τον Μασκ και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Γκρόζνι, υποσχόμενος να τον υποδεχθεί ως τον πιο αγαπητό του καλεσμένο. Ο Καντίροφ, που βρίσκεται υπό κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει το Cybertruck στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Μασκ και οι διαψεύσεις του υπογραμμίζουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα, ενώ το περιστατικό αυτό ρίχνει φως στις ευαίσθητες γεωπολιτικές ισορροπίες που μπορεί να επηρεαστούν από φήμες και ψευδείς ειδήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: