Εξάρχου: Ο νέος τραπεζικός πυλώνας θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την οικονομία

Εξάρχου: Ο νέος τραπεζικός πυλώνας θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την οικονομία
(Ξένη Δημοσίευση) O CEO της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου μιλάει κατά τη διάρκεια του 4ου Thessaloniki Metropolitan Summit, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό πυλώνα με υψηλές προοπτικές κερδοφορίας.

Η συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank θα δημιουργήσει έναν ισχυρό πέμπτο τραπεζικό πυλώνα στην Ελλάδα, με σημαντικές προοπτικές κερδοφορίας και ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ο Αλέξανδρος Εξάρχου κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Fourth Thessaloniki Metropolitan Summit.

Ο κ. Εξάρχου επεσήμανε ότι η νέα τράπεζα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και θα διαθέτει χαμηλά κόκκινα δάνεια, ενώ ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών funds.

Η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει στη νέα τράπεζα να υποστηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να ενισχύσει τη δυνατότητα των νέων εταιρειών να αναπτυχθούν στην Ελλάδα, αντίστοιχα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι η δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα είναι αναγκαία για την ελληνική οικονομία, η οποία δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε τέσσερις τράπεζες, όπως συμβαίνει σήμερα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ηρακλής 3», ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι συνέβαλε καθοριστικά στην εξυγίανση των δύο τραπεζών, μειώνοντας το απαιτούμενο κεφάλαιο για τη βιωσιμότητά τους. Παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με το Ελληνικό Δημόσιο, επετεύχθη μια ισορροπία που ωφέλησε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: