«Εξοικονομώ για επιχειρήσεις»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιο το ύψος της χρηματοδότησης

«Εξοικονομώ για επιχειρήσεις»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιο το ύψος της χρηματοδότησης
Κόσμος κάθεται σε καταστήματα εστίασης, σε εξωτερικό χώρο, στην Κόρινθο, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021. Άνοιξε η εστίαση, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πρόγραμμα θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου.

Εντός των επόμενων εβδομάδων, πιθανότατα και μέσα στον Ιούλιο, αν «τρέξουν» τελικά πιο γρήγορα οι διαδικασίες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» που θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου. Το εν λόγω πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες, με την αγορά να βρίσκεται σε αναμονή για την έναρξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η χρηματοδότηση αυτή είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τις 250.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα περιλαμβάνει ανανέωση εξοπλισμού και αναβάθμιση των κτιριακών τους υποδομών προς το πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο «Εξοικονομώ 2023» που απευθύνεται σε νοικοκυριά και το οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ήδη ανοίξει και θα παραμείνει στην διάθεση των ενδιαφερόμενων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αλλά και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προτεινόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» αποτελεί μέρος προσπάθειας για την εφαρμογή της πράσινης μετάβασης με στόχους τον περιορισμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, αλλά και την μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος των πολιτικών και μέτρων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο καθορίζει με λεπτομέρεια το σχέδιο δράσης για την επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και κλιματικών στόχων έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: