Φάουτσι για τέλος της θητείας Τραμπ: Μου έφυγε ένα βάρος… (Βίντεο)

Φάουτσι για τέλος της θητείας Τραμπ: Μου έφυγε ένα βάρος… (Βίντεο)
epa08378497 Anthony Fauci, Director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, is joined by members of the Coronavirus Task Force to deliver remarks on the COVID-19 pandemic in the James S. Brady Press Briefing Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 April 2020. EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Αμερικανός ανοσολόγος αισθάνεται ανακουφισμένος που δεν χρειάζεται πλέον να αντικρούει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Αμερικανός ανοσολόγος Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος της προεδρίας των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, παραδέχθηκε χθες Πέμπτη ότι το γεγονός πως δεν είναι πια υποχρεωμένος να αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ τον ανακουφίζει κάπως.

Την επομένη της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο διευθυντής του εθνικού ινστιτούτου λοιμωδών νόσων έκανε την επιστροφή του στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου.

Συχνά παρών σε αυτή για να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων το πρώτο διάστημα μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, τέθηκε στο περιθώριο τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου. «Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα», εξήγησε.

«Ορισμένες δηλώσεις με έκαναν να αισθάνομαι άβολα, διότι δεν βασίζονταν στην επιστήμη», συνέχισε ο 80χρονος επιστήμονας, που χαίρει εκτίμησης και είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του.

Διευκρίνισε ότι αν κάτι τον ενόχλησε περισσότερο, αυτό ήταν η προβολή από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάρτιο του 2020, της υδροξυχλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

«Δεν μου έδινε καμία ικανοποίηση το να αντικρούω τον πρόεδρο», είπε, και πάντως «δεν είχα σχηματίσει την εντύπωση πως μπορούσε κανένας να εκφράζεται χωρίς να αντιμετωπίζει επιπλοκές».

«Η ιδέα ότι μπορώ να έρχομαι εδώ και να μιλάω γι’ αυτά που γνωρίζω, για τα στοιχεία, για την επιστήμη- είναι απελευθερωτική αίσθηση».