Farmers Republic: Εταιρικά δώρα και εξαγωγές το νέο στοίχημα
- 13/11/2016, 12:02
- SHARE
Η αλλαγή στρατηγικής, το κλείσιμο του καταστήματος στην Κηφισιά και η στροφή στις ξένες αγορές.
Σε Ελβετία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ισραήλ και στην Αμερική επεκτείνονται πλέον οι δραστηριότητες του Farmers Republic, με τη Βοστώνη να αποτελεί τον πρώτο πιλοτικό σταθμό. Όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, ελιές, μέλι, μαρμελάδες, spreads και παστέλια είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει ο «ψαγμένος» καταναλωτής, ενώ μέχρι τέλη Νοέμβρη θα έχουν εισέλθει στην οικογένεια του Farmers Republic τέσσερα νέα brands.
«Αυτό που μας διαφοροποιεί στην αγορά είναι η 360 προσέγγιση που προσφέρουμε, από το χωράφι μέχρι το στήσιμο του “μαγαζιού” του εκάστοτε παραγωγού στο εξωτερικό. Όταν ωριμάσει η ελληνική αγορά το επόμενο βήμα είναι να περάσουμε από το ξηρό φορτίο στα φρέσκα προϊόντα μαναβικής» δηλώνει στο fortunegreece.com ο Ιδρυτής του Farmer’s Republic, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
Για την ελληνική αγορά το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει ο Δημήτρης είναι αυτό των εταιρικών δώρων. Με την περίοδο των Χριστουγέννων να πλησιάζει, είναι μια ευκαιρία στήριξης Ελλήνων παραγωγών με την απόκτηση υψηλής ποιότητας προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.
«Οι ξένοι όταν δοκιμάζουν τα ελληνικά προϊόντα ενθουσιάζονται ως προς την ποιότητά τους. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες του εξωτερικού που προτιμούν να κάνουν εταιρικά δώρα με ελληνικά προϊόντα, κάτι που σκοπεύουμε να εξελίξουμε και στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Γενικότερα για τη διοίκηση του Farmers Republic ο στόχος είναι η δημιουργία ενός «one stop shop» για το ελληνικό τρόφιμο με premium κυρίως προϊόντα. Αυτή τη στιγμή στο portfolio της εταιρείας βρίσκονται 70 κωδικοί που παράγονται από Έλληνες παραγωγούς σε όλη τη χώρα, για λογαριασμό των οποίων η ομάδα της εταιρείας αναλαμβάνει, από το packaging μέχρι τα logistics και την τοποθέτηση των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
«Το πρόβλημα δεν είναι η κρίση, αλλά η έλλειψη επαγγελματισμού»
Σχολιάζοντας το κλείσιμο του φυσικού καταστήματος στην περιοχή της Κηφισιάς ο Δημήτρης αποδίδει την κίνηση αυτή όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τη «μαύρη αγορά».
«Οι βιολογικές αγορές είναι παράνομες και δεν πληρώνουν ούτε ΙΚΑ, ούτε εφορία. Πώς εμείς λοιπόν να μπορέσουμε να τους ανταγωνιστούμε; Γενικότερα τα πράγματα στην ελληνική αγορά είναι απογοητευτικά. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει όραμα στο προσκήνιο. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Για να γίνουν αλλαγές χρειάζεται ρήξη με το παρελθόν. Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η κρίση, αλλά η έλλειψη επαγγελματισμού» καταλήγει ο Δημήτρης.
Ο ίδιος κάνοντας τον απολογισμό του, εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία του Farmers Republic, καθώς, όπως λέει, οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην άναρχη ελληνική αγορά συνιστούν πρόκληση για νέους επιχειρηματίες . «Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες για το πώς θα ήθελα να δω τη εταιρεία σε λίγα χρόνια από τώρα. Ο στόχος που σίγουρα θα ήθελα να εκπληρώσω, είναι να γίνουν τα αναγκαία και βασικά βήματα που απαιτούνται για την ανάδειξη και προώθηση των Ελλήνων παραγωγών».
Διαβάστε επίσης:
Το πάντρεμα της Uber με την Airbnb, με φόντο τις ελληνικές θάλασσες