FAZ: Η τσεχική CSG και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

FAZ: Η τσεχική CSG και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
AT SEA, JULY 25: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - 'OFFICIAL U.S. NAVY PHOTO / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) The US Navy's nuclear warship USS Theodor Roosevelt (CVN 71) arrives in the Red Sea, Gulf of Oman and Indian Ocean region, on July 25. U.S. Navy / Handout / Anadolu (Photo by U.S. Navy / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ο γερμανικός Τύπος για την κοινοπραξία του ομίλου CSG με την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

«Ο τσεχικός όμιλος κατασκευής πυρομαχικών CSG επεκτείνεται: Μία εξαγορά στην Ιταλία, μία κοινοπραξία στην Ελλάδα, επενδύσεις στη Σλοβακία. Είτε μικρού είτε μεγάλου διαμετρήματος, η ζήτηση (σ.σ. για βλήματα πυροβολικού) είναι τεράστια», σχολιάζει δημοσίευμα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο εν συνεχεία θέτει στο μικροσκόπιο την ελληνική πτυχή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόλις στις αρχές Απριλίου ο μεγιστάνας των πυρομαχικών της Πράγας Μίχαλ Στρναντ ανακοίνωσε ότι ο τσεχικός όμιλος CSG θα γινόταν «μία από τις δύο σημαντικότερες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη». Τρεις εβδομάδες αργότερα, η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη αμυντική εταιρεία της Ευρώπης» έχει πλησιάσει λίγο πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου της στόχου. Στην Ιταλία απέκτησε το υπόλοιπο 30% της κατασκευαστικής εταιρείας πυρομαχικών Fiocchi και στην Ελλάδα ίδρυσε μια κοινοπραξία με την κρατική εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Πρόκειται για την παραγωγή μεγάλων βλημάτων πυροβολικού». Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, «μετά τη Rheinmetall, οι Τσέχοι είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές βλημάτων πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος στην Ευρώπη. Και ακριβώς αυτό το ρόλο θέλουν να εδραιώσουν με τη νέα τους δραστηριότητα στην Ελλάδα. Λίγο πριν από το Πάσχα, η κρατική ΕΑΣ συμφώνησε στην από καιρό διαπραγματευόμενη ίδρυση κοινής επιχείρησης με τη σλοβακική θυγατρική της CSG, MSM, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CSG. Αν και οι Έλληνες θα κατέχουν το κύριο μερίδιο της εταιρείας το οποίο θα βρίσκεται στο Λαύριο, νότια της Αθήνας, οι Τσέχοι θα έχουν τη διοίκηση της επιχείρησης. Στην Αθήνα, αυτό είχε ήδη οδηγήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση – χωρίς αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ