Fortnite: «Παράπονα» της Epic Games στην Κομισιόν για την Apple

Fortnite: «Παράπονα» της Epic Games στην Κομισιόν για την Apple
SUQIAN, CHINA - OCTOBER 13, 2023 - Photo illustration EPIC Games, Suqian, Jiangsu Province, China, October 13, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Apple απέρριψε δύο φορές τα έγγραφα που υπέβαλε για να ξεκινήσει το Epic Games Store.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του «Fortnite», Epic Games, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Apple παρεμποδίζει τις προσπάθειές της να δημιουργήσει ένα κατάστημα παιχνιδιών σε iPhones και iPads στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί την τελευταία κλιμάκωση στη διαμάχη σχετικά με τον έλεγχο του οικοσυστήματος εφαρμογών iOS από τον τεχνολογικό γίγαντα.

Η Apple απέρριψε δύο φορές τα έγγραφα που υπέβαλε για να ξεκινήσει το Epic Games Store επειδή ο σχεδιασμός ορισμένων κουμπιών και ετικετών ήταν παρόμοιος με αυτούς που χρησιμοποιεί το App Store της, δήλωσε ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών.

«Χρησιμοποιούμε τις ίδιες συμβάσεις ονομασίας “Install” και “In-app purchases” που χρησιμοποιούνται σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες και ακολουθούμε τις τυπικές συμβάσεις για τα κουμπιά στις εφαρμογές iOS», ανέφερε η Epic σε μια σειρά αναρτήσεων στο X.

«Η απόρριψη της Apple είναι αυθαίρετη, παρεμποδιστική και παραβιάζει τον νόμο DMA (Digital Markets Act) και έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε.

Υπό την πίεση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, η Apple είχε ανοίξει τον Μάρτιο τον δρόμο για να βάλει η Epic το δικό της κατάστημα παιχνιδιών σε συσκευές iOS στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: