Βάρης-Κορωπίου: Σε σπίτια και επιχειρήσεις οι φλόγες – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις

Βάρης-Κορωπίου: Σε σπίτια και επιχειρήσεις οι φλόγες – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις
Πυροσέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πανόραμα Παλλήνης, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Βασίλειος Βαθρακογιάννης, είπε:

“Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα. Με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπά μια νέα πυρκαγιά. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα”.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση, όλες οι δυνάμεις μας επιχειρούν»

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια τόνισε:

«Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι».

Ο κ. Κωνσταντέλλος είπε ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πληροφόρηση για καταστροφές σε σπίτια ή επιχειρήσεις.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Επίσης, όσοι βρίσκονται στο Κίτσι Κορωπίου να μετακινηθούν προς Βάρη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού

Κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας.

Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εκκενώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαθητές/ριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: