Φόβοι για μεγάλο sell off στο Bitcoin λόγω αποζημιώσεων για το Mt. Gox

Φόβοι για μεγάλο sell off στο Bitcoin λόγω αποζημιώσεων για το Mt. Gox
The Bitcoin symbol, the largest cryptocurrency by market cap that operates free of any central control and that relies on a peer-to-peer software and cryptography, on a luminous banner on the BitBase stand during the Mobile World Congress 2023 on March 10, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
«Ο αντίκτυπος στην τιμή του bitcoin από το Mt. Gox είναι πιθανότατα υπερβολικός» δήλωσε ο Sam Callahan, ανώτερος αναλυτής στο Swan Bitcoin.

Μικρότερη από ό,τι φοβούνται οι παρατηρητές της αγοράς ενδέχεται να είναι η πίεση  από τις πρόσφατα ανακοινωθείσες αποπληρωμές του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox.

«Ο αντίκτυπος στην τιμή του bitcoin από το Mt. Gox είναι πιθανότατα υπερβολικός» δήλωσε ο Sam Callahan, ανώτερος αναλυτής στο Swan Bitcoin.  

Οι περισσότεροι πιστωτές πιθανότατα θα κρατήσουν το bitcoin τους επειδή η βάση κόστους τους είναι μικρότερη από 700 $ ανά νόμισμα, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως οι traders παρακολουθούν τις μεταφορές από «πορτοφόλια» που ανήκαν στο αποτυχημένο ανταλλακτήριο Mt. Gox.

Το Mt. Gox, που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin στον κόσμο, με έδρα το Τόκιο, υπέστη πειρατεία το 2011 και χρεοκόπησε το 2014. Πέρυσι, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν δύο Ρώσους υπηκόους ότι συνωμότησαν με άλλους για να παραβιάσουν τους διακομιστές του. 

Ο διαχειριστής του Mt. Gox δήλωσε ότι οι πιστωτές θα πρέπει να δουν βασικές, ενδιάμεσες και πρόωρες εφάπαξ πληρωμές έως τις 31 Οκτωβρίου, καθώς προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης. Ένα βασικό ερώτημα είναι αν όσοι λάβουν τα token θα τα πουλήσουν, πιέζοντας το bitcoin.

Η Galaxy Research ανέφερε σε σημείωμα ότι από τα συνολικά 141.000 BTC που προορίζονται για διανομή, 65.000 BTC θα παραδοθούν σε μεμονωμένους πιστωτές και άλλα 30.000 BTC θα παραδοθούν σε ταμεία απαιτήσεων.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των BTC θα διανεμηθεί σε είδος και δεν θα πουληθεί» είπε η εταιρεία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες.

Οι διαχειριστές του ανενεργού ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης δήλωσαν ότι ετοιμάζονται να διανείμουν τα bitcoins (BTC) που κλάπηκαν το 2014.

Το ακριβές ποσό bitcoin που θα διανεμηθεί παραμένει άγνωστο, αλλά το ανταλλακτήριο προσανατολίζεται στα 140.000 BTC, αξίας περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι προσδοκίες για την επερχόμενη πίεση πωλήσεων οδήγησαν το bitcoin σε πτώση, λίγο κάτω από τα $60.000 για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: