«Φρένο» για 5ο συνεχόμενο μήνα στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας

«Φρένο» για 5ο συνεχόμενο μήνα στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας
This aerial photo taken on June 28, 2024 shows newly-produced BMW cars parked at a factory in Shenyang, in China's northeastern Liaoning province. (Photo by AFP) / China OUT Photo: AFP
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι σε 1,92 εκατομμύρια οχήματα.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν τον Αύγουστο για πέμπτο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι σε 1,92 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 3,1% τον Ιούλιο.

Οι πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας (NEV), ωστόσο, σημείωσαν άλμα 43,2% και αντιστοιχούν στο 53,5% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, καθώς η τοπική BYD σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και η αμερικανική Tesla είχε τον καλύτερο μήνα του 2024.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 24% μετά από αύξηση 20% τον Ιούλιο.

Οι αριθμοί αντανακλούν την εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, με τις αγορές αυτοκινήτων για πρώτη φορά να υστερούν σε σχέση με τις ανταλλαγές, ανέφερε η ένωση την περασμένη εβδομάδα.

Οι οδηγοί δικαιούνται επιδότηση σε μετρητά έως και 20.000 γιουάν (2.823 δολάρια) όταν ανταλλάσσουν βενζινοκίνητα αυτοκίνητα για να αγοράσουν NEV, ενώ όσοι ανταλλάσσουν βενζινοκίνητα αυτοκίνητα για εναλλακτικά με μικρότερο κινητήρα δικαιούνται έως και 15.000 γιουάν.

Σύμφωνα με την υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών, οι τοπικοί μεγάλοι κατασκευαστές EV Nio και Xpeng λάνσαραν φθηνότερα εμπορικά σήματα νωρίτερα φέτος.

Οι αυξανόμενες πωλήσεις EV και plug-in υβριδικών έχουν μόλις και μετά βίας βοηθήσει με τις προκλήσεις στις αντιπροσωπείες που μάχονται με την πτώση των τιμών.

Περισσότεροι από τους μισούς αντιπροσώπους υπέστησαν ζημίες την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, με την αναλογία να έχει αυξηθεί κατά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: