FTX: Πρώην στέλεχος δηλώνει ένοχος, πριν τη δίκη του Μπάνκμαν-Φριντ

FTX: Πρώην στέλεχος δηλώνει ένοχος, πριν τη δίκη του Μπάνκμαν-Φριντ
(FILES) In this file photo illustration taken on November 13, 2022, shows the logo of cryptocurrency FTX, reflected in an image of former chief executive Samuel Bankman-Fried, in Washington, DC - Collapsed cryptocurrency exchange FTX suffered a "complete failure of corporate controls" under founder Sam Bankman-Fried, the company's new chief executive said on November 17, 2022, calling the situation "unprecedented." The scathing condemnation came in a filing in US bankruptcy court from John J. Ray -- an executive with 40 years of experience in corporate restructurings including the infamous implosion of Enron in 2001. (Photo by Stefani Reynolds / AFP) Photo: AFP
Ο άλλοτε επικεφαλής της FTX κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε μια απάτη πολλών δισ. δολαρίων.

Ένα πρώην στέλεχος της FTX, ο Ράιν Σαλάμι, αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του σε ποινικές κατηγορίες σχετικά με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, ενόψει της δίκης του άλλοτε επικεφαλής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Σαλάμι αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μακρές διαπραγματεύσεις με τους εισαγγελείς.

Ο ίδιος ήταν συνδιευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της FTX στις Μπαχάμες πριν από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου τον Νοέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιθανή ομολογία έρχεται λιγότερο από ένα μήνα πριν από τη δίκη του Μπάνκμαν-Φριντ, με την κατηγορία ότι ενορχήστρωσε μια απάτη πολλών δισ. δολαρίων. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ χρησιμοποίησε καταχρηστικά τα κεφάλαια των πελατών της FTX για προσωπικά έξοδα, στοιχήματα υψηλού κινδύνου μέσω του συνδεδεμένου hedge fund Alameda Research και πολιτικές δωρεές με σκοπό να επηρεάσει τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Ο Σαλάμι ήταν μέλος του στενού κύκλου του Μπάνκμαν-Φριντ και ιδιαίτερα ενεργός στις πολιτικές δωρεές, δαπανώντας 24 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη εκστρατειών των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην FTX. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ χρησιμοποιούσε τον Σαλάμι και άλλα στελέχη ως αχυρανθρώπους για τις δωρεές προς τους πολιτικούς.

Παραμένει ασαφές αν η προγραμματισμένη ομολογία του Σαλάμι σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και θα καταθέσει εναντίον του Μπάνκμαν-Φριντ.

Τρεις άλλοι στενοί συνεργάτες του Bankman-Fried -η διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, Κάρολιν Έλισαον, ο συνιδρυτής της FTX, Γκάρι Ουάνγκ και ο επικεφαλής μηχανικός, Νισάντ Σινχ- δήλωσαν προηγουμένως ένοχοι και συμφώνησαν να συνεργαστούν με την ελπίδα να λάβουν ελαφρύτερες ποινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com