Futurescapes: Oι πρωτοβουλίες που «γεφυρώνουν» το χάσμα μεταξύ πανεπιστημίων και αγοράς εργασίας

Διαθέσιμο το ένατο επεισόδιο της σειράς "Futurescapes" από το Fortune Greece και την EY Ελλάδος με τίτλο "The Future of Education & Skills" (video & audio)

Το Fortune Greece και η EY Ελλάδος παρουσιάζουν το νέο επεισόδιο της πρωτοποριακής σειράς podcast, “Futurescapes: Charting Megatrends and Innovation”, με τίτλο “The Future of Education & Skills“.

Δεν είναι μυστικό πως η χώρα μας διαθέτει ένα καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και αξιόλογα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Yπάρχει όμως ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων που απαιτεί σήμερα η αγορά εργασίας και αυτών που καλλιεργεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, ενώ τα επίπεδα ανεργίας μεταξύ των νέων πτυχιούχων παραμένουν υψηλά, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εύρεση κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η μελέτη με τίτλο «Mind the Gap: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αγοράς Εργασίας» που εκπονήθηκε από την ΕΥ Ελλάδος, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Endeavor Greece, καταδεικνύει ότι χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας και να αποκτήσει η χώρα το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για τον μετασχηματισμό και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Τάσος Ζάχος, CEO/Editor in Chief του Fortune Greece, υποδέχεται στο στούντιο τους, Χρήστο Ταραντίλη, Εταίρο και Επικεφαλής Τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημοσίου, EY Ελλάδος, τον Γιώργο Δουκίδη, Καθηγητή Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Ιδρυτή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Παναγιώτη Καραμπίνη, Managing Director, Endeavor Greece, θέτοντας επί τάπητος το πώς θα εξασφαλίσει η χώρα μας το αναγκαίο εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, που θα ηγηθεί του αναπτυξιακού άλματος της Ελλάδας.

Aκούστε όλη τη συζήτηση του ένατου επεισοδίου της σειράς podcast Futurescapes:

* Η σειρά podcast Futurescapes διαθέσιμη και στο Spotify

Δείτε τα highlights του ένατου επεισοδίου:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: