Γαλλία: Ένας βετεράνος πολιτικός στο τιμόνι – Ο Μισέλ Μπαρνιέ νέος πρωθυπουργός

Γαλλία: Ένας βετεράνος πολιτικός στο τιμόνι – Ο Μισέλ Μπαρνιέ νέος πρωθυπουργός
Michel Barnier meeting right party members les Republicains around for the election presidential 2022, in Marseille, on November 19, 2021. (Photo by Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η επιλογή του Μπαρνιέ επιδιώκει να ενώσει τις διαφορετικές δυνάμεις του κοινοβουλίου και να προσφέρει σταθερότητα στη γαλλική κυβέρνηση.

Ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, διορίστηκε πρωθυπουργός της Γαλλίας από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από μήνες πολιτικής αβεβαιότητας που ακολούθησαν τις πρόωρες εκλογές χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Η επιλογή του Μπαρνιέ, ενός έμπειρου και συντηρητικού πολιτικού που διαχειρίστηκε τις συνομιλίες για το Brexit, επιδιώκει να ενώσει τις διαφορετικές δυνάμεις του κοινοβουλίου και να προσφέρει σταθερότητα στη γαλλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγουμένως, ο Μπαρνιέ είχε υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε γαλλικές κυβερνήσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτώντας φήμη για την ικανότητά του να διαχειρίζεται κρίσεις και διαπραγματεύσεις.

Ο Μπαρνιέ θα γίνει ο γηραιότερος πρωθυπουργός της Πέμπτης Δημοκρατίας διαδεχόμενος τον 35χρονο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος ήταν ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: