Γαλλία: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την κυβέρνηση Μπαρνιέ – Η μάχη του προϋπολογισμού

Γαλλία: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την κυβέρνηση Μπαρνιέ – Η μάχη του προϋπολογισμού
epa11590281 France's newly appointed Prime Minister, Michel Barnier speaks during the evening news broadcast of French TV channel TF1 with French journalist and TV host Anne-Claire Coudray, in Boulogne-Billancourt, outside Paris, France, 06 September 2024. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εν μέσω πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές ομολόγων για τη Γαλλία να μειώσει το έλλειμμά της.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα σχηματίσει τη νέα του κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, «ανοίγοντας» ενδεχομένως μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας ενόψει μιας πιθανής μάχης για τον προϋπολογισμό του 2025.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε τον Μπαρνιέ, έναν 73χρονο συντηρητικό και πρώην διαπραγματευτή του Brexit, για να ηγηθεί της κυβέρνησης δύο μήνες μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε ο Μακρόν και είχαν ως αποτέλεσμα μια αριστερή συμμαχία να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους, αλλά να υπολείπεται της απόλυτης πλειοψηφίας.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί ορισμένες από τις βασικές πολιτικές του προέδρου και θα σκληρύνει τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Η κυβέρνησή του θα αναλάβει να καθοδηγήσει τις μεταρρυθμίσεις και τον προϋπολογισμό μέσω ενός κοινοβουλίου με αδιέξοδο, εν μέσω πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές ομολόγων για τη Γαλλία να μειώσει το έλλειμμά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com