Gallup: Οι Έλληνες 26οι στην Ευρώπη για την ποιότητα ζωής – Στην 3η θέση για το καθημερινό άγχος

Gallup: Οι Έλληνες 26οι στην Ευρώπη για την ποιότητα ζωής – Στην 3η θέση για το καθημερινό άγχος
A protester holds up a Greek flag during a massive anti-austerity rally against a voting on new austerity measures in front of the Greek parliament in Athens on May 18, 2017. Greek police fired tear gas Thursday at a thousands-strong demonstration in Athens against new austerity cuts turned violent with some hooded youths throwing Molotov cocktails. The parliament is set to pass a bill in a vote expected around midnight which Athens hopes will help it gain a pledge of debt relief and loan disbursements by the country's EU-IMF creditors this month. (Photo by Eleftherios Elis / AFP) Photo: AFP
Στο ερώτημα για το κατά πόσο οι πολίτες νιώθουν θλίψη, η Ελλάδα βρέθηκε στην 14η θέση με 18%.

Στην 26η θέση των κρατών της Ευρώπης σχετικά με την ποιότητα ζωής βρέθηκαν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με την έρευνα The State of the Global Workplace in 2024 της αμερικανικής εταιρείας ερευνών Gallup.

Σημειώνεται πως η σχετική έρευνα «έτρεξε» μεταξύ ενηλίκων σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2023 περιλάμβαναν αποτελέσματα από περισσότερους από 128.000 ερωτηθέντες.

Δέσμευση των εργαζομένων

Μεταξύ των ερωτημάτων προς τους συμμετέχοντες βρέθηκε η δέσμευση των εργαζομένων στην εργασία τους, που «αντικατοπτρίζει τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των εργαζομένων στην εργασία τους και στο χώρο εργασίας τους».

Σύμφωνα με την κατάταξη στην Ευρώπη, η Ελλάδα βρέθηκε στην 28η θέση, με μόλις 12%, χωρίς μεταβολή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή έρευνα της Gallup.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ρουμανία (με 36%) και στην τελευταία η Γαλλία (με 7%).

Ποιότητα ζωής

Στην ερώτηση για την ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων, μετρήθηκαν οι αντιλήψεις για την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στο σήμερα και σε 5 χρόνια από σήμερα.

Το ποσοστό των Ελλήνων που δήλωσαν πως «ευημερούν» στη δουλειά τους ανήλθε στο 39% (26η θέση), κερδίζοντας 2 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Φινλανδία (83%) και στην τελευταία θέση το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου (18%) με τη Βόρεια Μακεδονία (28%).

Καθημερινό άγχος

Στο ερώτημα για τον καθημερινό άγχος των ερωτηθέντων, η Ελλάδα βρέθηκε στην 3η θέση της Ευρώπης με 56%, έχοντας πέσει 4 μονάδες σε σχέση με πέρσι.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου (65%) και στην τελευταία θέση η Δανία.

Θυμός

Στο ερώτημα για το κατά πόσο οι ερωτηθέντες βιώνουν θυμό, η Ελλάδα βρέθηκε στην 17η θέση, με 16% και έχοντας χάσει 2 μονάδες σε σχέση με πέρσι.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου (51%) και στην τελευταία θέση η Φινλανδία (5%).

Καθημερινή θλίψη

Στο ερώτημα για το κατά πόσο οι πολίτες νιώθουν θλίψη, η Ελλάδα βρέθηκε στην 14η θέση με 18%, έχοντας ανέβει μια μονάδα σε σχέση με πέρσι.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου (37%) και στην τελευταία θέση το Κόσοβο (5%).

Χρονική συγκυρία για αλλαγή εργασίας

Στο ερώτημα για το εάν κρίνουν σήμερα θετική τη χρονική συγκυρία για αλλαγή δουλειάς, το 49% των Ελλήνων απάντησε «ναι», άνοδος 17% σε σχέση με πέρσι.

Στο αντίστοιχο ερώτημα στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η Δανία (80%) και στην τελευταία η Ισπανία (32%).

Ενεργή αναζήτηση εργασίας

Στο ερώτημα για το κατά πόσο οι ερωτηθέντες αναζητούν ενεργά καινούργια δουλειά, η Ελλάδα βρέθηκε στην 7η θέση με 37%.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Αλβανία (42%) και στην τελευταία η Βουλγαρία (20%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: