GameStop: Η μετοχή «σκαρφάλωσε» 110% μετά από την επιστροφή του Roaring Kitty

GameStop: Η μετοχή «σκαρφάλωσε» 110% μετά από την επιστροφή του Roaring Kitty
The electronic game retailer has seen it's stock price soar from 3.25 US dollars in April 2020 to close at 347.51 US dollars on 27 January. The company has drawn interest from investors in online chat groups and created as much as 3 billion US dollars in value losses for short sellers. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι χρήστες του Reddit ενώθηκαν για να πιέσουν τα hedge funds που είχαν ποντάρει εναντίον της GameStop και άλλων εταιρειών.

Η μετοχή της GameStop κατέγραψε αλματώδη άνοδο τη Δευτέρα στην Wall Street αφού ο «Roaring Kitty», πρώην marketer σε ασφαλιστική εταιρεία που πιστώνεται με την πυροδότηση του ράλι μετοχών meme του 2021, επέστρεψε στο X (πρώην Twitter( μετά από τριετή αποχή από τα social media.

Ο Κιθ Γκιλ, γνωστός ως «Roaring Kitty» στο YouTube και ως “DeepF***ingValue” στο Reddit, ήταν βασικό στέλεχος του λεγόμενου ράλι του Reddit, το οποίο είδε τη μετοχή της GameStop να ενισχύεται έως και 21 φορές μέσα σε δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Γκιλ την Κυριακή δημοσίευσε ένα σκίτσο ενός άνδρα που γέρνει προς τα εμπρός σε μια καρέκλα, ένα δημοφιλές meme μεταξύ των gamers που δείχνει ότι τα πράγματα σοβαρεύουν.

Η μετοχή της GameStop έφτασε να κερδίζει έως και 110% στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προτού ο τίτλος τεθεί για σύντομο χρονικό διάστημα σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Ο Roaring Kitty «φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός ύποπτος για το ανανεωμένο ενδιαφέρον σήμερα, αλλά θα ήμουν προσεκτικός να μην χαρακτηρίσω τους συμμετέχοντες σε αυτό το φαινόμενο ως επενδυτές», δήλωσε ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην B Riley Wealth.

«Δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης αλλαγή σε καμία από τις εταιρείες που γίνονται δημοφιλείς σε αυτό το φαινόμενο» ανέφερε ο Χόγκαν στο Reuters.

Η GameStop τον Μάρτιο έκοψε έναν απροσδιόριστο αριθμό θέσεων εργασίας για να μειώσει το κόστος και ανακοίνωσε χαμηλότερα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία έχει περίπου το ένα τέταρτο των δημοσίως διαθέσιμων μετοχών της σε θέση short και οι πτωτικοί επενδυτές επρόκειτο να χάσουν 437 εκατομμύρια δολάρια στα χαρτιά τη Δευτέρα, ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων Ortex.

Οι short πωλητές συνήθως δανείζονται μετοχές για να τις πουλήσουν και να αποκομίσουν κέρδος αγοράζοντας τις αργότερα όταν η τιμή πέσει. Τη Δευτέρα, καμία μετοχή της GameStop δεν ήταν διαθέσιμη για δανεισμό στην πλατφόρμα συναλλαγών Interactive Brokers, επιβεβαίωσε έμπορος με έδρα το Βερολίνο.

Οι μετοχές της προβληματικής εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών έχουν αυξηθεί πάνω από 57% μέχρι στιγμής τον Μάιο, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 80% κάτω από την κορυφή του 2021.

«Είναι απίθανο να δούμε μια επανάληψη της μανίας των μετοχών meme για κάποιο παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επειδή οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ήταν ένα χρονικό σημείο που είχατε ένα μάτσο ανθρώπους κολλημένους στο σπίτι με δωρεάν χρήματα και τίποτα να κάνουν και αυτό δεν ισχύει πλέον», δήλωσε ο Τόμας Χέιζ, πρόεδρος της Great Hill Capital LLC.

Το ράλι του 2021 πυροδοτήθηκε από τις αναρτήσεις του Γκιλ στην ομάδα συζήτησης Wallstreetbets του Reddit σχετικά με τα κέρδη που είχε αποκομίσει από τις επενδύσεις του στην έντονα σορταρισμένη εταιρεία, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του ενδιαφέροντος για την GameStop.

Το ράλι εξαπλώθηκε σε μετοχές υψηλού σορταρίσματος, συμπεριλαμβανομένης της AMC, καθώς οι χρήστες του Reddit ενώθηκαν για να πιέσουν τα hedge funds που είχαν ποντάρει εναντίον της GameStop και άλλων εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com