Gaming: Με την… πλάτη της Tencent, το «Black Myth: Wukong» έσπασε τα κοντέρ στο Steam

Gaming: Με την… πλάτη της Tencent, το «Black Myth: Wukong» έσπασε τα κοντέρ στο Steam
epa08921399 (FILE) - A sign hangs outside the headquarters of Tencent, the parent company of Chinese social media giant WeChat, in Beijing, China, 18 August 2020 (reissued 06 January 2021). On 05 January 2021 US President Donald Trump signed an executive order banning transactions with eight Chinese-connected apps, including Alipay owned by Ant Group Co and other apps owned by Chinese tech giant Tencent Holdings Ltd. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδεικνύοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τίτλους που αναπτύσσονται στην Κίνα.

Ένας νέος τίτλος βιντεοπαιχνιδιού που κυκλοφόρησε την Τρίτη από μια νεοσύστατη επιχείρηση που υποστηρίζεται από την Tencent έγινε γρήγορα το περισσότερο… παιγμένο game σε μια μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα, αναδεικνύοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τίτλους που αναπτύσσονται στην Κίνα.

Το «Black Myth: Wukong», βασισμένο στην κινεζική μυθολογική φιγούρα και στο κλασικό μυθιστόρημα «Ταξίδι προς τη Δύση», κατέκτησε την κορυφή του πίνακα των παιχνιδιών που έχουν παιχτεί περισσότερο στο Steam με 1,4 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του.

Η Game Science, η εταιρεία ανάπτυξης πίσω από το «Black Myth: Wukong», ιδρύθηκε το 2014 από τον πρώην υπάλληλο της Tencent, Φενγκ Τζι. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη πολλών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Tencent και του εκδότη παιχνιδιών για κινητά Hero Entertainment.

Το παιχνίδι, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή ως ένας τίτλος υψηλού προϋπολογισμού από την Κίνα. Οι προπαραγγελίες άνοιξαν στις 8 Ιουνίου, με το παιχνίδι να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων του Steam στην Κίνα για την εβδομάδα 6-13 Αυγούστου.

Το λανσάρισμα της Τρίτης προκάλεσε κύματα και στην εγχώρια αγορά, με το «Black Myth: Wukong» να γίνεται trend στα social media. Το hashtag κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Weibo, τη δημοφιλή πλατφόρμα microblogging της Κίνας, συγκεντρώνοντας 1,7 δισεκατομμύρια προβολές.

Αρκετές μεγάλες μάρκες αξιοποίησαν τη δημοτικότητα του παιχνιδιού στις προσπάθειες μάρκετινγκ τους.

Η Lenovo Group, η Luckin Coffee και η Didi είναι μεταξύ αυτών που ενσωμάτωσαν στοιχεία εμπνευσμένα από το «Black Myth: Wukong» στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com