Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η επιστροφή: Προσχωρεί στη Νέα Αριστερά

Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η επιστροφή: Προσχωρεί στη Νέα Αριστερά
Ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας,Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλάει σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του υπομνήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τον νομικό ορισμό του βιασμού, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τον ποινικό κώδικα, Αθήνα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση το απόγευμα και on camera δηλώσεις.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα έχει συνάντηση στις 17.30 το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στα γραφεία της Κ.Ο. στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Αριστερά, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον κ. Σακελλαρίδη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τις παραμονές των εθνικών εκλογών του Ιουνίου είχε εκφράσει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά είχε δηλώσει με σαφήνεια: «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα». Επίσης, τότε, σε ερώτηση, αν σκοπεύει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron είχε πει: «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας αντιρρήσεις για την εφαρμογή των μνημονίων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στο Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Υπήρξε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: