Γάζα: «Πλάτη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ για συνέχιση των επιθέσεων και μετά την ανταλλαγή ομήρων

Γάζα: «Πλάτη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ για συνέχιση των επιθέσεων και μετά την ανταλλαγή ομήρων
This photograph taken on January 15, 2024 from Rafah shows smoke billowing over Khan Yunis in the southern Gaza Strip during Israeli bombardment, amid ongoing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by AFP) Photo: AFP
Ως μέσο πίεσης προς τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που θα έπρεπε να απελευθερώσει στην πρώτη φάση της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται έτοιμη να συνεχίζει το Ισραήλ για συνέχιση του πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Γάζα ακόμα και εάν υλοποιηθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και μια συμφωνία για τους ομήρους που κρατά η οργάνωση από την επίθεση στις 7 Οκτωρίου του 2023, μετέδωσαν τη Δευτέρα οι Times of Israel.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να εγγυηθούν στο Ισραήλ ότι θα είναι σε θέση να ανανεώσει τις μάχες εναντίον της Χαμάς στη Γάζα μετά την πρώτη φάση μιας πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ομηρίας, ως μέσο πίεσης προς τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που θα έπρεπε να απελευθερώσει στην πρώτη φάση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Yedioth Ahronoth και Haaretz, η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει ακόμη γραπτή εγγύηση, όπως ζητά η Ιερουσαλήμ, αλλά έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν να δώσει μία, αν υλοποιηθεί μια συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: