Geabit: Νικητής του Διαγωνισμού «Israel at 70: Innovation at its Best 2018»
- 12/07/2018, 16:03
- SHARE
Oι 5 φιναλίστ ομάδες, παρουσίασαν τις ιδέες τους σε 5 διακεκριμένους Έλληνες και Ισραηλινούς κριτές, παρουσία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη, ο τελικός του διαγωνισμού “Israel at 70: Innovation at its Best 2018” για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο τελικός έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Invent ICT, όπου οι 5 φιναλίστ ομάδες, παρουσίασαν τις ιδέες τους σε 5 διακεκριμένους Έλληνες και Ισραηλινούς κριτές, παρουσία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν –‘Αμπα, του Μιχάλη Στάγκου, συνιδρυτή των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και πλήθους φίλων της Ελληνικής startup σκήνης.
Ο δεκαεννιάχρονος Έλληνας επιστήμονας, Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της εταιρείας Geabit, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών παρουσιάζοντας μια startup τεχνητής νοημοσύνης με τεχνολογία αιχμής που βοηθά με λύσεις τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες.
Ο Βαγγέλης Καραθάνος θα ενταχθεί σε ειδική ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί 2-6 Σεπτεμβρίου 2018. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Ισραηλινούς αντιπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων (VC’s) και εταιρειών. Επιπλέον θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας «DLD Tel Aviv Innovation Festival», το μεγαλύτερο συνέδριο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, μαζί με εκατοντάδες άλλους εκπρόσωπους νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων (VCs & angel investors) καθώς και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών από το Ισραήλ αλλά και απ’ όλο τον κόσμο.
Στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν η Ισραηλινή επιχειρηματίας κυρία Merav Oren, Serial & Multidisciplinary Entrepreneur, ιδρυτής της WMN – χώρος εργασίας & οικοσύστηματος νεοφυών επιχειρήσεων για γυναίκες επιχειρηματίες στο Ισραήλ, η κυρία Αλεξάνδρα Χολή, partner στο Metavallon VC, η κυρία Δανάη Μπεζεντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants, ο κύριος Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και ο κύριος Κώστας Σαριδάκης, Πρόεδρος & συνιδρυτής της e-table.
Οι άλλες 4 startups που έφτασαν στον τελικό ήταν οι:
* Solomonears- εταιρεία που έχει αναπτύξει έξυπνη σύσκευη για την προστασία των πνευματικών δικαιώματων της μουσικής και την απόδοση των κερδών των δικαιώματων στους καλλιτέχνες.
* Bubbllz – εταιρεία που έχει αναπτύξει νέα εφαρμογή που συνδυάζει τις αναρτήσεις χρηστών στα social media με τις αγορές τους, παρέχοντας οφέλη τόσο στους χρήστες-καταναλωτές όσο και στις εταιρείες.
* Hopwave – Πάρεχει υπηρεσίες και εφαρμογές σε τουριστικές επιχειρήσεις και πρακτορεία για την διαχείριση, διασύνδεση και αύξηση των κρατήσεων, των υπηρεσιών και των διοικητικών αναγκών.
* Applicality – εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές για κινητά, οι οποίες είναι εύχρηστες και με μοναδικό design
Η Πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα, δήλωσε:
«Η ελληνική startup κοινότητα είναι πολλά υποσχόμενη με λαμπρούς, ικανούς νέους ανθρώπους που απλά χρειάζονται μια ώθηση και βοήθεια. Εξ ού και η προώθηση της συνεργασίας με το Ισραήλ».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ID-GC για τη συνεργασία στη διοργάνωση του Διαγωνισμού καθώς και το Invent –ICT για την παράχωρηση του χώρου της εκδήλωσης.
Ο συνιδρυτής των Ιndustry Disruptors Game Changers, Μιχάλης Στάγκος δήλωσε:
«Η σημερινή εκδήλωση στέλνει διπλό μήνυμα για το ελληνικό οικοσύστημα: Πρώτον ότι εξακολουθεί να συγκεντρώνει μοναδικό επιχειρηματικό ταλέντο και να παράγει εξαιρετικές ιδέες, ικανές να σταθούν στα μεγαλύτερα events του εξωτερικού και δεύτερον ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για ουσιαστικές συνεργίες με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το οικοσύστημα: Ο Διαγωνισμός “Israel at 70: Innovation at its Best 2018” βρήκε φιλόξενο χώρο στον επιταχυντή του Invent ICT και αποτέλεσε μία ευκαιρία εξωστρέφειας για τις ομάδες του.»
Η Ισραηλινή επιχειρηματίας, Merav Oren, έκανε μια σύντομη παρουσίαση για το Ισραηλινό οικοσύστημα καινοτομίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη χώρα δραστηριοποιούνται 8.000 νεοφυείς επιχειρήσεις κάνοντας τη την πρώτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό startup εταιρειών κατά κεφαλήν. Διαθέτει επίσης ένα πολύ υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό με 270 επιστήμονες και μηχανικούς ανά 10.000 υπαλλήλους, ενώ 350 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Google, facebook, Intel, κ.α. έχουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στο Ισραήλ.