ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 285,1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η λευτουργική κερδοφορία το 2019

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 285,1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η λευτουργική κερδοφορία το 2019
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γεώργιος Περιστέρης δήλωσε ότι: «Το 2019 καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά την καθαρή κερδοφορία μας, παρά την υποχώρηση του κατασκευαστικού τζίρου λόγω της έλλειψης νέων έργων στην ελληνική αγορά» και προσθέτει ότι παρά τις δυσκολίες της ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς, το ανεκτέλεστο του Ομίλου διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Στα 1,156 δισ. ευρώ, έναντι 1,402 δισ. ευρώ το 2018 διαμορφώθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά το 2019 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένα EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 285,1 εκατ. ευρώ, έναντι 280,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 77,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 60,8 εκατ. ευρώ το 2018 (αύξηση κατά περίπου 28%), τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 55,7 εκατ. ευρώ έναντι 35,8 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 55%), ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 23,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 4,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γεώργιος Περιστέρης τονίζει ότι: «Το 2019 καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά την καθαρή κερδοφορία μας, παρά την υποχώρηση του κατασκευαστικού τζίρου λόγω της έλλειψης νέων έργων στην ελληνική αγορά» και προσθέτει ότι παρά τις δυσκολίες της ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς, το ανεκτέλεστο του Ομίλου διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Υπογραμμίζει εξάλλου την έμφαση που δίνει η ΕΕ σε επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που επιβεβαιώθηκε και με αφορμή την πανδημία και δηλώνει την πρόθεση του ομίλου να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις μεγάλης εγχώριας προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία με ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 3 δις. ευρώ στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση, της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο, των υποδομών και των έργων περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων, κ.α.