Γέλεν: Επιστροφή στην… κανονικότητα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Γέλεν: Επιστροφή στην… κανονικότητα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δηλώνει ότι η αγορά εργασίας επανέρχεται στα προ πανδημίας επίπεδα,

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ μοιάζει όλο και περισσότερο με την κατάσταση πριν από την πανδημία Covid-19. Σε συνέντευξή της, η Γέλεν τόνισε ότι η επιβράδυνση της αύξησης των μισθών δεν αποτελεί απειλή για τον πληθωρισμό.

Η Γέλεν ανέφερε ότι η αγορά εργασίας έχει γίνει «λίγο πιο φυσιολογική», με τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας να έχει μειωθεί κάπως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είχαμε μια έκρηξη στη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι μισθοί αυξάνονται αλλά με βραδύτερο ρυθμό. Και έτσι αυτό δεν μοιάζει πραγματικά να αποτελεί απειλή για τον πληθωρισμό».

Η επιστροφή της αγοράς εργασίας στα προ πανδημίας επίπεδα υποδηλώνει μια σταθεροποίηση μετά τις διακυμάνσεις που προκάλεσε η πανδημία. Η μείωση των κενών θέσεων εργασίας και η βραδύτερη αύξηση των μισθών αποτελούν ενδείξεις μιας πιο ισορροπημένης αγοράς. Σύμφωνα με την Γέλεν, αυτή η εξέλιξη δεν αναμένεται να πυροδοτήσει πληθωριστικές πιέσεις, κάτι που είναι θετικό για την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: