Gen Z και οικονομική ανεξαρτησία: Πώς 4 νέοι επιχειρηματίες εργάζονται για πρόωρη συνταξιοδότηση

Gen Z και οικονομική ανεξαρτησία: Πώς 4 νέοι επιχειρηματίες εργάζονται για πρόωρη συνταξιοδότηση
Photo: pixabay.com
Η γενιά Z δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ανεξαρτησία και την πρόωρη συνταξιοδότηση, με πολλούς να ακολουθούν τις αρχές του κινήματος FIRE.

Η γενιά Z δείχνει αποφασιστικότητα και στρατηγική σκέψη στον δρόμο προς την οικονομική ανεξαρτησία και την πρόωρη συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Συνταξιοδότησης της Transamerica, τα δύο τρίτα αυτής της γενιάς έχουν ήδη ξεκινήσει να αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότηση, ακολουθώντας πρακτικές που διαφέρουν από αυτές των γονέων τους. Τέσσερις νέοι της γενιάς Z, που βρίσκονται σε καλό δρόμο, μίλησαν στο Business Insider για το πώς κατάφεραν να βελτιώσουν την καθαρή τους αξία πριν τα 30 τους, ακολουθώντας τις αρχές του κινήματος FIRE (Οικονομική Ανεξαρτησία, Πρόωρη Συνταξιοδότηση).

1. Κόντι Μπέρμαν – Ειδικός στο παθητικό εισόδημα

Ο Κόντι Μπέρμαν, σήμερα 28 ετών, έφτασε στην οικονομική ανεξαρτησία στα 25 του χρόνια, αλλά δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί νωρίς. Μετά από πολλές επιχειρηματικές προσπάθειες, βρήκε επιτυχία στην κατασκευή δίσκων γκολφ και αποφάσισε να ασχοληθεί με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, όπως freelancing και ψηφιακά προϊόντα. Στα 25 του, κέρδισε περίπου 400.000 δολάρια σε ένα χρόνο από αυτές τις δραστηριότητες, αποταμιεύοντας το 90% του εισοδήματός του και επενδύοντας σε αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα.

2. Τζούμπιλι Μπος – Μηχανικός με πλάνα για εκπαιδευτική άδεια

Η Τζούμπιλι Μπος, 26 ετών, εργάζεται ως μηχανικός, αλλά σχεδιάζει να πάρει άδεια μετά από μια επιτυχημένη καριέρα που της επέτρεψε να συγκεντρώσει καθαρή αξία άνω των 190.000 δολαρίων. Παρά την επιτυχία της, συνειδητοποίησε ότι δεν επιθυμεί μια παραδοσιακή καριέρα και αποφάσισε να μειώσει τα έξοδά της, επενδύοντας ταυτόχρονα σε στρατηγικές που εξασφαλίζουν την οικονομική της ανεξαρτησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. Άμπερ Σμιθ – Εργαζόμενη στον τομέα της τεχνολογίας και Content Creator

Η Άμπερ Σμιθ, 27 ετών, εγκατέλειψε την εργασία της στον ασφαλιστικό κλάδο για να επικεντρωθεί σε παράλληλες δραστηριότητες όπως η δημιουργία περιεχομένου και η μεταπώληση μεταχειρισμένων ρούχων. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες μετά την αποχώρησή της από τον εταιρικό κόσμο, η Σμιθ συνεχίζει να επενδύει με στρατηγικό τρόπο, διατηρώντας τη σταθερή αύξηση της καθαρής της αξίας.

4. Κόρι Σαρκίσιαν – Στρατιώτης στο Πολεμικό Ναυτικό και χρηματοοικονομικός προγραμματιστής

Ο Κόρι Σαρκίσιαν, 27 ετών, έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό για οκτώ χρόνια και έχει καταφέρει να αποταμιεύσει και να επενδύσει 375.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας του. Με στρατηγικές επενδύσεις και προσεκτική διαχείριση των πόρων του, ο Σαρκίσιαν επιδιώκει να συνεχίσει την καριέρα του ως χρηματοοικονομικός προγραμματιστής μετά τη θητεία του.

Αυτοί οι τέσσερις νέοι δείχνουν ότι η οικονομική ανεξαρτησία δεν είναι απλώς ένα όνειρο, αλλά μια ρεαλιστική φιλοδοξία για τη γενιά Z, που με τις σωστές στρατηγικές και θυσίες μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα από ό,τι φανταζόταν κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: