Το πρώτο ελληνικό λογισμικό για μηχανικούς και σχεδιαστές
- 27/06/2014, 13:53
- SHARE
Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» ανέδειξε νικητή το «GeomIso».
Με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών, την επιβράβευση και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των καλύτερων συμμετοχών ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree: Μάθε για το Δέντρο που Ανθίζουν οι Ιδέες».
Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε το λογισμικό GeomIso, το πρώτο ελληνικό λογισμικό IGA, ένα εργαλείο υπολογιστικής μηχανικής και γεωμετρίας στην υπηρεσία μηχανικού, ερευνητή, επαγγελματία μηχανικού και σχεδιαστή.
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.
Κατά την τελετή βράβευσης ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Φίλιππος Λέντζας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ενοχοποίηση του επιχειρείν στην Ελλάδα ξεκινάει από το σκεπτικό του “όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις κάτι”. Αλλάξαμε λοιπόν αυτή την τακτική. Γιατί έχει επικρατήσει η λογική πως ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στην ανάπτυξη. Θέλουμε τα μυαλά της Ελλάδας να μείνουν εδώ».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, τόνισε ότι «το ζήτημα της ανεργίας είναι σε θέση προτεραιότητας για εμάς. Υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που βρίσκονται εκτός σπουδών και απασχόλησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την προσπάθεια των κρατών- μελών προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στους τομείς:
– Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
– Ενέργεια και Περιβάλλον
– Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
– Τουρισμός και Πολιτισμός
– Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπή 41 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και στις πέντε πρώτες ομάδες απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ σε κάθε μία, καθώς και φιλοξενία και επαγγελματική καθοδήγηση στους μεγαλύτερους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα.
Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξασφάλισε υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Athens Information Technology (AIT).
Στις θέσεις από 2 ως 8 των βραβευθέντων βρέθηκαν αντίστοιχα οι συμμετοχές:
2. «Tutorizon»
3. «Groupartia»
4. «SpeakerZen»
5. «Mana»
6. «Webergon»
7. «Noodio»
8. «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση»
Διαβάστε ακόμα:
Τριήμερο νεανικής επιχειρηματικότητας στην Αθήνα