Γερμανία: «Ο Σολτς δεν ήθελε να αποχωρήσει ως ηττημένος»

Γερμανία: «Ο Σολτς δεν ήθελε να αποχωρήσει ως ηττημένος»
BERLIN, GERMANY - MARCH 27: German Chancellor Olaf Scholz welcomes the Latvian Prime Minister Evika Silina (not seen) with an official ceremony in Berlin, Germany on March 27, 2024. Halil Sagirkaya / Anadolu (Photo by HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ο γερμανικός Τύπος για την απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης Όλαφ Σολτς.

«Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήθελε να χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, πράγμα που κατάφερε, αλλά δεν ήθελε αποχωρήσει ως ηττημένος», σχολιάζει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα γράφει: «Πριν την ψηφοφορία, στην ομιλία του, έκανε θετικό απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, υποσχέθηκε πολλά και διάφορα στους Γερμανούς και απέφυγε επιμελώς να αναλωθεί σε κατηγορίες κατά των Φιλελευθέρων, του πρώην υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάρρευση της κυβέρνησής του. Στην τελευταία πράξη της θητείας του ο Όλαφ Σολτς ήθελε να γίνει συνειδητά ένας κάποιος θόρυβος. Ό,τι απέμεινε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι, δεν θέλησαν να αποσυρθούν σιωπηλά και παραπονούμενοι στις χριστουγεννιάτικές τους διακοπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ιδέες, χωρίς θάρρος, χωρίς σχέδιο ο Σολτς;

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει με τίτλο «Χωρίς ιδέες, χωρίς θάρρος, χωρίς σχέδιο»: Το μέγεθος της οικονομικής κρίσης είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις πολιτικές συνταγές της απερχόμενης κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς.Ο καγκελάριος επέλεξε να θερίσει τη δυσπιστία του κοινοβουλίου, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η διαπίστωση ότι έχουν παρέλθει οι καλές ημέρες της Γερμανίας έχει προ πολλού φθάσει και στο τελευταίο γερμανικό νοικοκυριό. Οι εποχές στις οποίες η Γερμανία ανέθετε την εθνική της άμυνα στις ΗΠΑ, άφηνε στην Ρωσία την ευθύνη για τον ενεργειακό της εφοδιασμό και την ευημερία της στην Κίνα έχουν πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το σημείο καμπής στην οικονομία της χώρας είναι εμφανές στα στατιστικά στοιχεία για τους οικονομικούς δείκτες. Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύσσεται μόνο σε ομοιοπαθητικές δόσεις εδώ και πέντε χρόνια, αν αναπτύσσεται καθόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: dw.com