Γερμανία: Το πακέτο των 200 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση λήγει τον Δεκέμβριο

Γερμανία: Το πακέτο των 200 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση λήγει τον Δεκέμβριο
epa10841329 German Finance Minister Christian Lindner (R) speaks next to German Chancellor Olaf Scholz wearing an eye patch (C) and German Minister for Economy and Climate Robert Habeck (L) during a debate at the German Parliament 'Bundestag' in Berlin, Germany, 05 September 2023. German Finance Minister Christian Lindner opened a four-day first reading of the draft budget law 2024 and presented the federal financial plan for the years 2023 to 2027. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν θα υπάρξουν άλλες πληρωμές από αυτό» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Το οικονομικό πακέτο της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε στην Ευρώπη λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εκπνεύσει στο τέλος του 2023, όπως δήλωσε το Σάββατο ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως ««από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Ταμείο Οικονομίας και Σταθεροποίησης θα κλείσει. Δεν θα υπάρξουν άλλες πληρωμές από αυτό. Θα τερματιστούν επίσης τα “φρένα” για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Το ταμείο -γνωστό με τη γερμανική του συντομογραφία WSF- είναι ένα από τα εκτός προϋπολογισμού οχήματα που κηρύχθηκαν αντισυνταγματικά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση έχει φέρει σε αναταραχή την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας υπό το σοσιαλδημοκρατικό SPD του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, καθώς αγωνίζεται να αναμορφώσει τα δημοσιονομικά της σχέδια.

Ο Λίντνερ δεν διευκρίνισε αν η ενεργειακή στήριξη θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσω του τακτικού προϋπολογισμού το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com