Γερμανικό «καμπανάκι» για Ρώσους κυβερνοπειρατές που στοχεύουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Γερμανικό «καμπανάκι» για Ρώσους κυβερνοπειρατές που στοχεύουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Photo: pixabay.com
Η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας εξέδωσε προειδοποίηση για μια ομάδα Ρώσων κυβερνοπειρατών, που συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας προειδοποίησε για μια ομάδα κυβερνοπειρατών που συνδέεται με τη μονάδα 29155 της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU). Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ομάδα αυτή έχει εξαπολύσει σειρά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον του ΝΑΤΟ και διαφόρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε σε συνεργασία με το FBI, την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (CISA), την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) και άλλους διεθνείς εταίρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα κυβερνοπειρατών, γνωστή ως UNC2589, προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022. Το Βερολίνο κατηγόρησε νωρίτερα φέτος τη Ρωσία για σειρά επιθέσεων που στόχευαν τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και εταιρείες στους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής και της πληροφορικής.

Η γερμανική υπηρεσία ανέφερε ότι η ομάδα, γνωστή και ως Cadet Blizzard ή Ember Bear, επιδίδεται σε κατασκοπεία και δολιοφθορές, δημοσιοποιώντας κλεμμένα δεδομένα και παραποιώντας ιστοσελίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: