Για πρόκληση Σαμαρά κάνει λόγο ο Παπανδρέου

Για πρόκληση Σαμαρά κάνει λόγο ο Παπανδρέου

Το «Σαμαράς- μεταρρυθμιστής», θα διδάσκεται ως πολιτική αντίφαση, σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ.

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) απάντησε με ανακοίνωσή του στο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ιστοσελίδα Liberal για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν επί θητείας του.

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση να εμφανίζεται σήμερα, για να δικαιολογήσει το γνωστό και άκρως βλαπτικό για την Ελλάδα δόγμα του “δεν συναινώ στο λάθος”, που εφήρμοσε από το 2010 έως το 2012 μέχρι να ανέβει στην εξουσία», σχολιάζει το ΚΙΔΗΣΟ προσθέτοντας ότι «στον καταιγισμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων των τελευταίων ημερών, σε μια χώρα με επικίνδυνη στασιμότητα, προστέθηκε και ο κατά διαστήματα “αντιμνημονιακός” και άλλοτε “μνημονιακός” κ. Σαμαράς. Με νέο ρόλο τώρα, αυτόν του “μεταρρυθμιστή”».

Το ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως όταν ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2011, να υπάρχει τότε άμεση αναγκαιότητα μιας στοιχειώδους συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς μετέβαινε στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τον τρόπο που θα μηδένιζε σε ένα χρόνο τα ελλείμματα. Αυτά που ο προκάτοχός του κ. Καραμανλής εκτόξευσε, απέκρυψε και πλαστογράφησε με τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα.

«Όσον αφορά στις “μεταρρυθμίσεις” που έκανε επί πρωθυπουργίας του: όσες της δική μας κυβέρνησης δεν τις ματαίωσε (Παιδεία, στελέχωση κράτους, με την επικράτηση του 4-2-1 κλπ), τις υπόλοιπες τις παρουσίασε στο τέλος χωρίς καμία συστολή ως δικές του. Αυτές, που όχι μόνον δεν στήριξε όπως διατείνεται, αλλά τις πολέμησε σκληρά», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ ενώ τον πρακαλεί, όπως λέει, να αναφέρει έστω και μία μεταρρύθμιση που να είναι δική του.

«Γιατί και εκτίθεται σήμερα με τις υστερόβουλες αναφορές του και είναι βέβαιο ότι, η φράση “Σαμαράς – Μεταρρυθμιστής”, θα διδάσκεται στο μέλλον, ως χαρακτηριστική ιστορική, και πολιτική αντίφαση», τονίζει και συμπληρώνει: «Εκτός και αν εννοεί μεταρρυθμίσεις τις χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για κατεστημένα και συμφέροντα που έφερνε κατά δεκάδες στη Βουλή, με κάθε πακέτο μέτρων, υποβάλλοντας τους Έλληνες στο μαρτύριο να πληρώνουν διπλά τις απαράδεκτες για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία πολιτικές του επιλογές.

Τον επικρίνει ότι δεν ολοκλήρωσε καν το πρόγραμμα που ακολουθούσε η χώρα, γιατί μετά τις ευρωεκλογές ανακάλυψε για λόγους μικροκομματικούς τον παλιό καλό “αντιμνημονιακό” του εαυτό.

«Τώρα, πλέον, όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι εάν το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στήριξη από τα άλλα κόμματα θα είχαμε βγει προ πολλού από την κρίση», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.