Γιατί η Apple αφαιρεί WhatsApp και Threads από το App Store στην Κίνα

Γιατί η Apple αφαιρεί WhatsApp και Threads από το App Store στην Κίνα
epa07306542 (FILE) - A smart phone screen shows the logo of WhatsApp application in Berlin, Germany, 31 December 2017 (reissued 21 January 2019). Facebook's messenger service WhatsApp is to limit the number of persons it is possible to forward messages to, in a bid to reduce the spread of Fake News. EPA/HAYOUNG JEON
Οι εντολές του Πεκίνου και η συμμόρφωση.

Η Apple αφαίρεσε τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το WhatsApp και το Threads της Meta Platforms, από το κινεζικό κατάστημα εφαρμογών της, ανταποκρινόμενη σε εντολές του Πεκίνου για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας της χώρας. Επίσης, αφαίρεσε τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων του Telegram και του Signal. Η Apple δήλωσε ότι η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας εξέδωσε εντολές για την αφαίρεσή τους λόγω εθνικών ασφαλείας.

Αυτή η ενέργεια ακολουθεί ένα πρόγραμμα εκκαθάρισης που είχαν ξεκινήσει οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές το 2023, με στόχο την αφαίρεση ανενεργών ή μη καταχωρημένων εφαρμογών από τα εγχώρια καταστήματα iOS και Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα έχει επίσης περιορίσει τη χρήση ξένων πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικών μέσων, όπως το WhatsApp, επιβάλλοντας το Μεγάλο Τείχος Προστασίας. Αυτό οδήγησε στην κυριαρχία τοπικών εφαρμογών όπως το WeChat της Tencent Holdings Ltd.

Οι λιγότερο ευαίσθητες εφαρμογές που συνεργάζονται στενά με κινεζικές επιχειρήσεις, όπως η Duolingo, αναμένεται να συμμορφωθούν με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις για να παραμείνουν λειτουργικές. Αυτή η ενέργεια της Κίνας σηματοδοτεί μια ακόμη εξέλιξη στον έλεγχο του κυβερνοχώρου της, με σκοπό την καθαρισμό πολιτικά ευαίσθητων πληροφοριών. Παράλληλα, η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει μέτρα για την απαγόρευση του TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: