Γιατί η BMW επανεξετάζει τη συνεργασία της με τη Northvolt στις μπαταρίες

Γιατί η BMW επανεξετάζει τη συνεργασία της με τη Northvolt στις μπαταρίες
epa08418987 (FILE) - The German car maker's logo is seen on a BMW car during the annual accounts press conference of the BMW Group in Munich, Germany, 21 March 2018 (reissued 13 May 2020). German carmaker BMW will hold its Annual General Meeting as a virtual event without the physical presence of shareholders on 14 May. EPA/DANIEL KOPATSCH *** Local Caption *** 54211548 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εν τω μεταξύ, η Samsung SDI παρεμβαίνει για να καλύψει το κενό στις ανάγκες της BMW.

Στις 20 Ιουνίου, η BMW ανακοίνωσε ότι, μαζί με τη Northvolt, θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη κυψελών μπαταριών επόμενης γενιάς. Η BMW διατηρεί έντονο ενδιαφέρον για την ίδρυση μιας μονάδας παραγωγής κυκλικών και βιώσιμων κυψελών μπαταριών υψηλών επιδόσεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το περιοδικό Manager, η Northvolt δεν κατάφερε να παραδώσει έγκαιρα μια μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας για τις κυψέλες μπαταριών, γεγονός που την έφερε δύο χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα και από τις προδιαγραφές. Η BMW είχε υπογράψει συμφωνία τον Ιούλιο του 2020 για την προμήθεια κυψελών μπαταριών από τη Northvolt, με σκοπό την τροφοδοσία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, όπως τα iX και i4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την καθυστέρηση της Northvolt, η Samsung SDI ανέλαβε να καλύψει το κενό, σύμφωνα με το Manager. Παρόλα αυτά, η BMW συνεχίζει να υποστηρίζει τη Northvolt και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς της εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Neue Klasse, εφόσον επιλυθούν οι υφιστάμενες δυσλειτουργίες.

Η Northvolt ανακοίνωσε επίσης στις 20 Ιουνίου ότι επανεξετάζει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Borlange, στη Σουηδία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Neue Klasse της BMW πρόκειται να παραχθούν στο εργοστάσιο της Northvolt στο Heide, στη βόρεια Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: