Γιατί η Tesla ανακαλεί σχεδόν 3.900 Cybertrucks στις ΗΠΑ

Γιατί η Tesla ανακαλεί σχεδόν 3.900 Cybertrucks στις ΗΠΑ
Tesla co-founder and CEO Elon Musk speaks in front of the newly unveiled all-electric battery-powered Tesla's Cybertruck with shattered windows, after a failed resistance test, at Tesla Design Center in Hawthorne, California on November 21, 2019. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP) Photo: AFP
Σε πτώση οι μετοχές της εταιρείας.

Η Tesla ανακοίνωσε την ανάκληση 3.878 Cybertruck για την επισκευή ή την αντικατάσταση των πεντάλ γκαζιού, καθώς υπήρχε η πιθανότητα να μετακινηθούν με αποτέλεσμα την ακούσια επιτάχυνση του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η εταιρεία έλαβε ειδοποίηση για δύο αξιώσεις πελατών που σχετίζονται με το πρόβλημα, σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης που υποβλήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά την έντονη εφαρμογή γκαζιού στο Cybertruck, το πεντάλ μπορεί να μετακινηθεί και να κολλήσει. Η Tesla θα επισκευάσει τα πεντάλ επιτάχυνσης δωρεάν.

Οι μετοχές της εταιρείας εμφάνισαν πτώση έως και 2,3% πριν από την έναρξη της κανονικής διαπραγμάτευσης, ενώ συνολικά έχουν μειωθεί κατά 40% φέτος.

Η ανακοίνωση της ανάκλησης παρέχει μια πρώτη εικόνα για τον αριθμό των Cybertrucks που έχουν πουληθεί από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk παρέδωσε τα πρώτα φορτηγά αυτού του τύπου τον Νοέμβριο. Η Tesla δεν έχει ακόμη αναφέρει τις παραδόσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο στις τριμηνιαίες εκθέσεις παραγωγής και παραδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: