Γιατί κατηγορεί τον Έλον Μασκ ο σκηνοθέτης του «I, Robot»;

Γιατί κατηγορεί τον Έλον Μασκ ο σκηνοθέτης του «I, Robot»;
LOS ANGELES - APR 13: Elon Musk at the 10th Annual Breakthrough Prize Ceremony at the Academy Museum of Motion Pictures on April 13, 2024 in Los Angeles, CA Photo: Shutterstock
Ο Άλεξ Πρόγιας εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του προς τον δισεκατομμυριούχο.

Ο σκηνοθέτης του «I, Robot», Άλεξ Πρόγιας, εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του προς τον Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ότι η Tesla δανείστηκε ιδέες από την ταινία του για τα νέα ρομποτικά προϊόντα της εταιρείας.

Στην παρουσίαση «We, Robot», ο Μασκ αποκάλυψε το Optimus, ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το Robovan, και το αυτο-οδηγούμενο Cybercab, πυροδοτώντας σχόλια για τις ομοιότητες με την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2004.

Ο Πρόγιας δημοσίευσε στην πλατφόρμα X εικόνες που συγκρίνουν το Optimus με τον χαρακτήρα Sonny από την ταινία, το Robovan με το φορτηγό μεταφοράς ρομπότ της USR, και το Robotaxi με το Audi RSQ από το «I, Robot». «Έλον, μπορώ να έχω πίσω τα σχέδιά μου, σε παρακαλώ;» έγραψε σαρκαστικά ο σκηνοθέτης, σχολιάζοντας την ομοιότητα των προϊόντων της Tesla με τα ρομποτικά στοιχεία της ταινίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla υποστηρίζει ότι το Robotaxi θα είναι πλήρως αυτόνομο, χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, και θα κοστίζει λιγότερο από 30.000 δολάρια, ενώ το Robovan, με χωρητικότητα 20 ατόμων, σχεδιάστηκε για αυτόματη μετακίνηση. Στην εκδήλωση, τα ρομπότ Optimus εντυπωσίασαν τους καλεσμένους με τις δεξιότητές τους, αν και αποκαλύφθηκε ότι ελέγχονταν εξ αποστάσεως από ανθρώπους.

Ο Μασκ δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον των ρομπότ της Tesla, αναφέροντας πως η τελική έκδοση του Optimus θα είναι πλήρως αυτόνομη και σε θέση να εκτελεί καθημερινές εργασίες. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο προϊόν οποιουδήποτε είδους», τόνισε, προαναγγέλλοντας την εμπορική διάθεση του ρομπότ σε τιμές μεταξύ 20.000 και 30.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: