Γιατί ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 25 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων

Γιατί ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 25 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων
Executive chairman of Amazon Jeff Bezos and actress Lauren Sanchez arrive for a State Dinner in honor of Japanese Prime Minister Fumio Kishida, at the Booksellers Room of the White House in Washington, DC, on April 10, 2024. (Photo by Drew Angerer / AFP) Photo: AFP
Η κίνηση ενισχύει τις προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μέσω των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και του cloud computing.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, ανακοίνωσε την πώληση 25 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας, αξίας σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από την ιστορική άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο, και ενισχύεται από την πρόσφατη άνοδο της μετοχής κατά 30% λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η Amazon ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, ωστόσο, κινείται χαμηλότερα από άλλες τεχνολογικές γίγαντες όπως η Nvidia, η Apple και η Microsoft. Παρά την παραίτηση του Μπέζος από τη θέση του CEO το 2021, παραμένει ο εκτελεστικός πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Amazon ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία κέρδη τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της στρατηγικής της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και του cloud computing. Ιδρυμένη το 1994, η εταιρεία ξεκίνησε ως ένα online βιβλιοπωλείο και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών cloud παγκοσμίως.

Με αυτή την τελευταία κίνηση, ο Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 214 δισ. δολαρίων, συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά την πορεία της Amazon και την τεχνολογική αγορά συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: