Γιατί ο χρυσός θα αποτελεί την καλύτερη επένδυση εάν εκλεγεί ο Τραμπ

Γιατί ο χρυσός θα αποτελεί την καλύτερη επένδυση εάν εκλεγεί ο Τραμπ
KRASNOYARSK, RUSSIA - MARCH 10: A view of Krastsvetmet Precious Metals production facility in Krasnoyarsk, Russia on March 10, 2022. The Krasnoyarsk facility contributes to the country's economy as the only comprehensive facility that produces and processes gold and platinum group metals including, palladium, rhodium, iridium, ruthenium, and osmium. Krastsvetmet produces precious metals in the form of bars, granules, powders and chemical compounds, as well as jewellery and engineering products Alexander Manzyuk / Anadolu Agency (Photo by Alexander Manzyuk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Κατά την προεδρία του Τραμπ, το δολάριο είχε χάσει πάνω από 10% της αξίας του, ενώ ο χρυσός είχε αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%.

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θεωρείται πως θα αναδείξει τον χρυσό ως το κορυφαίο ασφαλές καταφύγιο για επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg Markets Live Pulse. Οι υποστηρικτές του χρυσού υπερέβησαν κατά δύο προς ένα αυτούς που προτίμησαν το δολάριο, με το 60% των ερωτηθέντων να προβλέπουν αποδυνάμωση του δολαρίου αν ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Κατά την προεδρία του Τραμπ, το δολάριο είχε χάσει πάνω από 10% της αξίας του, ενώ ο χρυσός είχε αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%. Το πρόγραμμα του Τραμπ για μειώσεις φόρων και δασμούς, σε συνδυασμό με την ασθενέστερη ρύθμιση, θεωρείται ότι θα προκαλέσει πληθωρισμό και θα μπορούσε να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε αύξηση των επιτοκίων.

Ο Γκρέγκορι Σίαρερ, αναλυτής της JPMorgan Chase & Co., δήλωσε ότι ο χρυσός είναι σε προνομιακή θέση για ράλι λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και της διαφοροποίησης των αποθεματικών των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετοί ερωτηθέντες της έρευνας MLIV Pulse συμφωνούν, προβλέποντας διαταραχές στις αγορές και αύξηση του εθνικού χρέους των ΗΠΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Τραμπ.

Τα κέρδη του χρυσού κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ τροφοδοτήθηκαν από την πανδημία και τις πολιτικές της Fed, ενώ η σημερινή μακροοικονομική συγκυρία παραμένει ευνοϊκή για το πολύτιμο μέταλλο. Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν επιθετικά χρυσό, και η Fed αναμένεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Παρόλο που οι προσδοκίες για αποδυνάμωση του δολαρίου υπό τον Τραμπ είναι υψηλές, η άποψη αυτή είναι αμφιλεγόμενη. Κορυφαίοι οικονομολόγοι της Wall Street θεωρούν ότι οι πολιτικές του Τραμπ θα μπορούσαν να ενισχύσουν το δολάριο, διακόπτοντας τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed.

Οι ερωτηθέντες της έρευνας παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά τον αντίκτυπο των πολιτικών του Τραμπ στο δολάριο. Ωστόσο, η απο-δολαριοποίηση φαίνεται αναπόφευκτη με την αύξηση των ελλειμμάτων και τη μείωση των επιτοκίων, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: