Γιατί οι FT περιγράφουν σαν «άθλο του Ηρακλή» την αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Γιατί οι FT περιγράφουν σαν «άθλο του Ηρακλή» την αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Φωτογραφία από drone που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 08 Απριλίου 2023 και εικονίζει άποψη του εργοταξίου οικοδόμησης του παραθαλάσσιου ουρανοξύστη στο Ελληνικό, Παρασκευή 07 Απριλίου 2023. Το παλιό αεροδρόμιο είναι τμήμα της Αστικής Ανάπλασης Ελληνικού που πραγματοποιεί η Lamda Development. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ελληνικές υποδομές μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το φιλόδοξο έργο.

Σαν άθλο του Ηρακλή περιγράφουν οι Financial Times την αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ελληνικές υποδομές μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το φιλόδοξο έργο.

Η περιοχή, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για την ανοικοδόμηση ναών, έγινε γνωστή στους ξένους επενδυτές μόλις τα τελευταία χρόνια. Από τη δεκαετία του 1960, οι Αθηναίοι άρχισαν να χτίζουν εκεί εξοχικές κατοικίες, αλλά παρέμενε άγνωστη στους τουρίστες μέχρι πρόσφατα. Σήμερα, η ακτογραμμή των 60 χιλιομέτρων, από τον Πειραιά έως το Σούνιο, εξελίσσεται σε περιζήτητο προορισμό ακινήτων για ντόπιους και ξένους επενδυτές.

Ο όρος «Αθηναϊκή Ριβιέρα» πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Χρύσανθο Πανά, ιδιοκτήτη του Island, κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους, με στόχο να προσελκύσει ξένη πελατεία. Το έργο του Ελληνικού, πουλήθηκε στην Lamda Development το 2014 για σχεδόν 1 δισ. ευρώ, αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην ανάπλαση της περιοχής.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, περιγράφει το Ελληνικό ως μια «paradise city», που θα υποδεχθεί τους πρώτους κατοίκους έως τα Χριστούγεννα του 2026. Ωστόσο, οι δήμαρχοι των γειτονικών δήμων ανησυχούν για την επιβαρυμένη κυκλοφορία. Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εκφράζει τις ανησυχίες του λέγοντας, «Φανταστείτε τι θα γίνει όταν πάνω από 100.000 άνθρωποι θα μετακινούνται για τις δουλειές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υποδομές, όπως η ένωση του Ελληνικού με τον αυτοκινητόδρομο και η επέκταση του μετρό στη Γλυφάδα, παραμένουν ανεπαρκείς. Ο υπουργός Εσωτερικών, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι υπάρχει χρόνος για τα έργα αυτά έως το 2030, που θα παραδοθεί το σύνολο του Ελληνικού. Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι ανησυχίες παραμένουν, καθώς τα σχέδια για τις υποδομές μένουν στα χαρτιά.

Παράλληλα, δεν είναι σαφές πώς θα αντιδράσει η αγορά του real estate όταν χιλιάδες ακίνητα θα βγουν προς πώληση σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Γιάννης Πλουμής-Σωτηρόπουλος, γενικός διευθυντής της Πλουμής-Σωτηρόπουλος, σημειώνει ότι η υπερπροσφορά ενδέχεται να υπερβεί τη ζήτηση, δημιουργώντας ανισορροπίες στην αγορά ακινήτων.

Οι Financial Times καταλήγουν ότι η μεταμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική πρωτεύουσα. Ωστόσο, καθώς ο ορίζοντας αρχίζει να αλλάζει, το κεντρικό ζήτημα για όλους τους εμπλεκόμενους είναι να βρουν την ισορροπία μεταξύ της προόδου και της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: