Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται την επάνοδο Τραμπ στην εξουσία

Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται την επάνοδο Τραμπ στην εξουσία
Former US President Donald Trump gestures after delivering remarks at Trump National Golf Club Bedminster in Bedminster, New Jersey, on June 13, 2023. Trump appeared in court in Miami for an arraignment regarding 37 federal charges, including violations of the Espionage Act, making false statements, and conspiracy regarding his mishandling of classified material after leaving office. (Photo by Ed JONES / AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv.

Δύο στους τρεις Γερμανούς εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αντίθετη άποψη εκφράζουν κυρίως οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και της «Συμμαχίας Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για την πιθανότητα νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Τον περασμένο Μάρτιο το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 60%. Το 74% των ψηφοφόρων της AfD και το 59% των ψηφοφόρων της BSW δηλώνουν πάντως ότι το ενδεχόμενο δεν τους προκαλεί ανησυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα όμως το 77% των Γερμανών εκτιμά ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία και μόνο το 20% εκφράζει αντίθετη άποψη. Στην μέτρηση του Μαρτίου, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 68% και 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: