«Γύρισε» σε ζημίες η Thyssenkrupp, ύψους 54 εκατ. ευρώ

«Γύρισε» σε ζημίες η Thyssenkrupp, ύψους 54 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατηγορώντας επίσης τα έξοδα αναδιάρθρωσης στον τομέα εμπορίας υλικών της.

Η γερμανική Thyssenkrupp κατέγραψε καθαρή ζημία το τρίτο τρίμηνο λόγω υψηλότερων από το αναμενόμενο δαπανών για έργα κληρονομιάς στην επιχείρηση μηχανολογικών εγκαταστάσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο όμιλος, προσθέτοντας ότι είχε επίσης σταματήσει τη διαδικασία πώλησης μιας από τις μονάδες της.

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες 54 εκατ. ευρώ (59 εκατ. δολάρια) για την περίοδο, από κέρδη 83 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε, κατηγορώντας επίσης τα έξοδα αναδιάρθρωσης στον τομέα εμπορίας υλικών της.

Η Thyssenkrupp ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία πώλησης της επιχείρησης Automation Engineering έχει σταματήσει και ότι η εταιρεία διερευνά τώρα βαθύτερα μέτρα αναδιάρθρωσης για την επιχειρηματική μονάδα powertrain του τμήματος.

Οι ειδήσεις αντανακλούν τις αυξανόμενες προκλήσεις για τον όμιλο, που αναγκάστηκε να μειώσει τις ετήσιες προοπτικές του για τρίτη φορά τον περασμένο μήνα και βρίσκεται εν μέσω μιας συγκρουσιακής διαδικασίας για την εκποίηση των μισών μετοχών του χαλυβουργικού του τμήματος.

«Οι έντονα αντίθετες τάσεις της αγοράς και οι εφάπαξ επιδράσεις αντιστάθμισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στον μετασχηματισμό της Thyssenkrupp κατά το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο γενικός οικονομικός διευθυντής Γενς Σούλτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com