Goldman Sachs: Γιατί τα hedge funds «ξεφορτώνονται» τις βιομηχανικές μετοχές;

Goldman Sachs: Γιατί τα hedge funds «ξεφορτώνονται» τις βιομηχανικές μετοχές;
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Ποιοι οικονομικοί τομείς θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σε μια αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα hedge funds πούλησαν βιομηχανικές μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο, ενώ αγόρασαν ενεργειακές μετοχές για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.

Τα hedge funds πούλησαν την περασμένη εβδομάδα βιομηχανικές μετοχές σε μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρει το σημείωμα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Τα στοιχήματα στρέφονταν κατά εταιρειών που προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες, επίγειων μεταφορών, μηχανημάτων και επιβατικών αεροπορικών εταιρειών, παρά τη «μέτρια» ποσότητα αγορών σε μετοχές αεροπορικών μεταφορών και αμυντικών εταιρειών.

Μια short θέση ή ένα στοίχημα κατά μιας μετοχής εταιρείας, αναμένει την πτώση της αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου.

Η μετατόπιση από τις βιομηχανικές μετοχές στις ενεργειακές αποκαλύπτει τα πρώιμα στοιχήματα των hedge funds σχετικά με το ποιοι οικονομικοί τομείς θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σε μια αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι καλύτερη από την αναμενόμενη αν η Fed καταφέρει να οργανώσει μια ήπια προσγείωση και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι έμποροι κάνουν την αλλαγή», δήλωσε ο Πολ Ο’Νιλ επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία διαχείρισης πλούτου Bentley Reid.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλάει στο Jackson Hole την Παρασκευή και τα σχόλιά του πιθανότατα θα εξεταστούν εξονυχιστικά για ενδείξεις σχετικά με την κλίμακα των μειώσεων των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου συνέχισαν να αγοράζουν μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ενέργεια προσέλκυσε προσφορές από τα hedge funds ως ο πιο καθαρά αγορασμένος τομέας μετοχών στο prime brokerage book της Goldman στις ΗΠΑ, το οποίο επίσης δανείζει χρήματα για συναλλαγές και παρακολουθεί τις συναλλαγές των hedge funds, αναφέρεται στο σημείωμα.

Τα hedge funds αγόρασαν την περασμένη εβδομάδα εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και αναλώσιμων καυσίμων και εταιρείες ενεργειακού εξοπλισμού και προμηθειών για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, προστίθεται στο σημείωμα.

Αυτοί οι κερδοσκόποι κατέχουν τώρα το υψηλότερο ποσοστό ενεργειακών μετοχών που είχαν όλο το χρόνο, ανέφερε το σημείωμα της τράπεζας.

Τα στοιχήματα αυτά αντικατοπτρίζουν επίσης αυτό που οι αναλυτές έχουν ονομάσει «Trump trade».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com