Goldman Sachs: Το τέλος της δεκαετίας υπεραποδόσεων για τη Wall Street

Goldman Sachs: Το τέλος της δεκαετίας υπεραποδόσεων για τη Wall Street
The New York Stock Exchange is the largest stock exchange in the world. By metonymy, it is often called Wall Street. NYC, Manhattan, USA, May 7, 2022. (avec Fearless Girl (statue) sculpture en bronze representant une jeune fille rebelle creee par Kristen Visbal.) Le New York Stock Exchange est la plus grande des bourses mondiales. Par metonymie, on l appelle souvent Wall Street. NYC, Manhattan, USA, 7 Mai 2022. (Photo by Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εξετάσουν εναλλακτικές επενδύσεις.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι χρυσές εποχές για τη Wall Street φτάνουν στο τέλος τους. Μετά από μια δεκαετία όπου ο S&P 500 προσέφερε εντυπωσιακές ετήσιες αποδόσεις της τάξης του 13%, ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι οι επόμενες αποδόσεις θα είναι πιο μετριοπαθείς, κοντά στο 3% ετησίως μέχρι το 2034.

Σύμφωνα με ανάλυση της τράπεζας, υπάρχει 72% πιθανότητα οι αποδόσεις του S&P 500 να είναι χαμηλότερες από αυτές των κρατικών ομολόγων και 33% πιθανότητα να μην ξεπεράσουν τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές καλούνται να προετοιμαστούν για μία δεκαετία με χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη από τις μετοχές, σε αντίθεση με τη δυναμική που είδαμε στην προηγούμενη δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανοδική πορεία της Wall Street την τελευταία δεκαετία τροφοδοτήθηκε από ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, όπως τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και η συνεχής οικονομική ανάπτυξη, αλλά οι αναλυτές αναμένουν πλέον μια ευρύτερη και πιο ισορροπημένη κατανομή αποδόσεων. Παρά τη σημαντική αύξηση του δείκτη κατά 23% από την αρχή του έτους, οι επιδόσεις βασίζονται κυρίως σε λίγες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εξετάσουν εναλλακτικές επενδύσεις, όπως τα ομόλογα, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν πιο ελκυστικές αποδόσεις τα επόμενα χρόνια. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι οικονομικές αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων οικονομικών και γεωπολιτικών παραγόντων, επηρεάζουν επίσης τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την απόδοση της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: