Google και GlaxoSmith θέλουν να σώσουν την ανθρωπότητα από χρόνιες ασθένειες
- 01/08/2016, 17:03
- SHARE
Οι δυο εταιρείες στοχεύουν στην καταπολέμηση των ασθενειών με τη χρήση ηλεκτρικών σημάτων στο σώμα.
Επιστήμονες της GlaxoSmithKline και της Alphabet δημιουργούν μια νέα εταιρεία, η οποία θα εργάζεται στην καταπολέμηση των ασθενειών στοχεύοντας ηλεκτρικά σήματα στο σώμα. Πρόκειται για ένα νέο τομέα ιατρικής γνωστό και ως βιοηλεκτρονική.
Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα επιστημών της Google, Verily Life Sciences, και η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας θα επενδύσουν από κοινού 540 εκατ. λίρες τα επόμενα επτά χρόνια στη Galvani Bioelectronics, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.
Η νέα αυτή εταιρεία θα έχει έδρα το ερευνητικό κέντρο της GSK στο βόρειο Λονδίνο και ένα δεύτερο κέντρο έρευνας στο Σαν Φρανσίσκο.
Η GSK παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα αυτή πριν τρία χρόνια στο περιοδικό Nature, ενώ θεωρεί πως έχει προβάδισμα στην ανάπτυξη φαρμάκων με τη χρήση ηλεκτρικών παλμών σε σχέση με άλλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Η νέα αυτή κίνηση της Google, μέσω της Verily, είναι ένα επιπλέον σημάδι που αποδεικνύει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός στοχεύει όχι μόνο να είναι μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης αλλά και μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη βιολογία, καθώς και σε άλλους επιστημονικούς φορείς.
Μάλιστα, έχει κι άλλες ιατρικές ιδέες στα σκαριά, όπως η ανάπτυξη ενός έξυπνου φακού επαφής σε συνεργασία με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis.
Η ιδέα των δυο επιχειρηματικών κολοσσών είναι να αναπτύξουν σε μικρογραφία εμφυτεύσιμες συσκευές που θα μπορούν να τροποποιήσουν τα ηλεκτρικά σήματα των νεύρων. Από την πλευρά της, η GSK πιστεύει ότι θα μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και το άσθμα, μέσω φυσικά αυτής της μικροσκοπικής συσκευής.
Η θεραπεία σοβαρών ασθενειών με ηλεκτρικές ωθήσεις δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς οι ηλεκτρικές συσκευές μεγάλης κλίμακας έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια ως βηματοδότες καρδιάς, ενώ πρόσφατα έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον, της σοβαρής κατάθλιψης και ορισμένωννευρολογικών διαταραχών.
Σημειώνεται ότι η Galvani Bioelectronics θα απασχολεί αρχικά περίπου 30 επιστήμονες, μηχανικούς και γιατρούς.