Google: Με την τεχνητή νοημοσύνη προσθέτει 110 νέες γλώσσες στο Translate

Google: Με την τεχνητή νοημοσύνη προσθέτει 110 νέες γλώσσες στο Translate
Photo: pixabay.com
Οι 100 νέες γλώσσες αντιπροσωπεύουν 614 εκατομμύρια ομιλητές, περίπου το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Google επιτάσσει την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει το Translate που προσφέρει στους χρήστες του internet, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Google, η τεχνητή νοημοσύνη θα προσθέσει 110 νέες γλώσσες στο Translate όπως τα καντονέζικα, τα παντζάμπι (Shahmukhi) και τα NKo.

Περίπου το ένα τέταρτο των γλωσσών προέρχεται από την Αφρική.

Η Google ισχυρίζεται ότι οι 100 νέες γλώσσες αντιπροσωπεύουν 614 εκατομμύρια ομιλητές, περίπου το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Google αποδίδει το μοντέλο PaLM 2, ως «βασικό κομμάτι του παζλ, βοηθώντας το Translate να μαθαίνει πιο αποτελεσματικά γλώσσες που είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων γλωσσών που είναι κοντά στα Χίντι, όπως οι Awadhi και Marwadi, και γαλλικών κρεολικών όπως η Seychellois Creole και η Mauritian Creole».

Ο Ισαάκ Κάσγουελ, ανώτερος μηχανικός λογισμικού στο Google Translate δήλωσε σχετικά: «καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς γλωσσολόγους και φυσικούς ομιλητές, θα υποστηρίζουμε ακόμη περισσότερες γλωσσικές ποικιλίες και ορθογραφικές συμβάσεις με την πάροδο του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: