H Coca – Cola λανσάρει ένα προϊόν – μυστήριο με στόχο τους gamers

H Coca – Cola λανσάρει ένα προϊόν – μυστήριο με στόχο τους gamers
Η Coca-Cola ενώνει τις δυνάμεις της με το League of Legends για μια νέα γεύση αναψυκτικού που απευθύνεται σε παίκτες βιντεοπαιχνιδιών.

Η Coca-Cola εισέρχεται στην προσοδοφόρα αγορά των παικτών βιντεοπαιχνιδιών με την κυκλοφορία μιας νέας γεύσης περιορισμένης έκδοσης, της Coca-Cola Ultimate.

Η νέα γεύση της Coca-Cola δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το League of Legends της Riot Games, ένα διαδικτυακό παιχνίδι μάχης για πολλούς παίκτες, με σκοπό να «αποτυπώσει» τη συγκίνηση του παιχνιδιού.

Το τι γεύση θα έχει στην πραγματικότητα η Coca-Cola Ultimate παραμένει κρυφό.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν ένα μπουκάλι και να το ανακαλύψουν μόνοι τους από την επόμενη εβδομάδα, με την Ultimate να κυκλοφορεί στα ράφια στις 12 Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και λίγες μέρες νωρίτερα σε άλλα μέρη του κόσμου.

Οι γεύσεις δεν έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν μόνιμα προϊόντα, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τζέιμς Κουίνσεϊ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του CEO της Redburn τον Νοέμβριο.

Η κατηγορία των αναψυκτικών γνωρίζει υποτονική ανάπτυξη εδώ και μερικά χρόνια.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι μείωσε το χαρτοφυλάκιό της για να επικεντρωθεί στις βασικές μάρκες της, συμπεριλαμβανομένης της Coca-Cola, η Coca-Cola έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει για να δημιουργήσει «ντόρο» γύρω από το κορυφαίο προϊόν της – και η κυκλοφορία γεύσεων περιορισμένης έκδοσης είναι μια δοκιμασμένη στρατηγική για την εταιρεία.

Ενώ συγκεκριμένα στοιχεία πωλήσεων ή οικονομικές επιδόσεις που σχετίζονται με προηγούμενες ειδικές γεύσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, η τακτική αυτή δημιουργεί πάντα πολύ «θόρυβο» στο διαδίκτυο και στον Τύπο.

Και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Ultimate.

Επιπλέον, όπως και οι προηγούμενες σειρές περιορισμένης έκδοσης που αξιοποίησαν συνεργασίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες για να αξιοποιήσουν ένα συγκεκριμένο τμήμα καταναλωτών – μόλις πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε ένα άρωμα “Coca-Cola Movement” με τη βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Rosalìa – η έκδοση της Ultimate στοχεύει στον κερδοφόρο κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Το gaming είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι επώνυμες εταιρείες θέλουν μερίδιο αγοράς.

Ακόμα κι αν οι παίκτες δεν «παρασυρθούν» να δοκιμάσουν τη νέα γεύση, η Coca-Cola στοχεύει στην αγορά με διάφορους άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς αποκλειστικών ψηφιακών εμπειριών.

Σαρώνοντας τον κωδικό QR στα σχετικά μπουκάλια, οι καταναλωτές θα μεταφερθούν στο Coca-Cola Creations Hub όπου θα βρουν το Ultimate Emote Generator, ένα φίλτρο για το Instagram που επιτρέπει στους παίκτες να βλέπουν τον εαυτό τους με το στυλ του League emote.

Επιπλέον, ορισμένες νέες προκλήσεις θα προστεθούν στο League of Legends και οι παίκτες θα μπορούν να κερδίζουν δωρεάν ανταμοιβές μέσα στο παιχνίδι.

Το αν οι παίκτες θα γίνουν μακροχρόνιοι θαυμαστές της Coca-Cola εκτός της καμπάνιας μάρκετινγκ δεν έχει ακόμη φανεί, αλλά παρόμοιες συνεργασίες έχουν λειτουργήσει για επώνυμες εταιρείες στο παρελθόν.