H Facebook «βλέπει» προς την ταχέως αναπτυσσόμενη αφρικανική ήπειρο
- 02/12/2017, 13:58
- SHARE
Θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη Νιγηρία, παράλληλα με μια «θερμοκοιτίδα» για νεοφυείς επιχειρήσεις.
Η Facebook θα ανοίξει έναν «κοινοτικό χώρο hub» στη Νιγηρία του χρόνου, με στόχο να ενθαρρύνει developers λογισμικού και επιχειρηματίες στον κλάδο της τεχνολογίας. Έτσι, η εταιρεία θα προστεθεί σε μια λίστα τεχνολογικών εταιρειών που έχουν θεσπίσει ή πρόκειται να θεσπίσουν προγράμματα κατάρτισης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αφρικανική ήπειρο.
Η αμερικανική εταιρεία κοινωνικών μέσων ανέφερε ότι το κέντρο θα φιλοξενεί ένα «πρόγραμμα θερμοκοιτίδας (incubator)» για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των τεχνολογικών startup, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύσει 50.000 Νιγηριανούς στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων.
Η ταχεία πληθυσμιακή ανάπτυξη της Αφρικής, η μείωση του κόστους μεταφοράς δεδομένων, και η ευρεία χρήση κινητών τηλεφώνων προσελκύουν τις εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες επιζητούν να αυξήσουν τη βάση χρηστών τους.
Η Facebook δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποια θα είναι η περίοδος κατά την οποία θα λάβει χώρα η κατάρτιση στη Νιγηρία, η οποία είναι η χώρα της Αφρικής με το μεγαλύτερο πληθυσμό – 180 εκατομμύρια κάτοικοι.
«Κατανοούμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Facebook εδώ στη Νιγηρία σε σχέση με developers και startups. Η εταιρεία έχει δεσμευθεί να βοηθήσει αυτές τις κοινότητες» είπε ο Emeka Afigbo, περιφερειακός διευθυντής συνεργασιών της πλατφόρμας, σε δήλωσή του την Τετάρτη.
Η Facebook ανέφερε ότι το πρόγραμμα κατάρτισης – το οποίο στοχεύει σε developers λογισμικού, επιχειρηματίες και φοιτητές – θα προσφερθεί σε πόλεις όπως η πρωτεύουσα Αμπούζα, το Πορτ Χαρκούρ, η Καλαμπάρ και η Καντούνα.
Πέρυσι, ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, επισκέφθηκε τις εταιρείες τεχνολογίας στο Λάγος. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η εταιρεία σκοπεύει να καταρτίσει 10 εκατομμύρια άτομα στις δεξιότητες που συνδέονται με το διαδίκτυο, σε όλη την αφρικανική ήπειρο.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η Facebook να καταρτίσει 100.000 developers λογισμικού στη Νιγηρία, την Κένυα και τη Νότια Αφρική.