H Gran Meliá κατακτά το Μιλάνο εγκαινιάζοντας το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Palazzo Cordusio

H Gran Meliá κατακτά το Μιλάνο εγκαινιάζοντας το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Palazzo Cordusio
Το σύγχρονο παλάτι του Μιλάνου στο ιστορικό Palazzo Generali αποτελεί μια νέα ερμηνεία της υπερπολυτελούς φιλοξενίας, όπου η ισπανική ζεστασιά συναντά την ιταλική φινέτσα  

Η Gran Meliá εγκαινιάζει μια νέα εποχή με το άνοιγμα του Palazzo Cordusio, ενός εμβληματικού ξενοδοχείου, το οποίο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο, χαρακτηριστικό δείγμα της ιταλικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και το οποίο εκφράζει την υψηλή τέχνη της φιλοξενίας μέσα από την κομψότητα και την ομορφιά.

Ως η ιδανική επιλογή για να ανακαλύψει κανείς την πλούσια κουλτούρα του Μιλάνου και τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, το ξενοδοχείο πρόκειται να γίνει το νέο γαστρονομικό και πολιτιστικό hotspot, χάρη στη συνεργασία του με τον κορυφαίο διεθνή Όμιλο Sunset Hospitality Group, παρουσιάζοντας fine dining concepts εμπνευσμένα από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, αλλά και λόγω της απαράμιλλης κεντρικής τοποθεσίας του.

Ως το δεύτερο ξενοδοχείο Gran Meliá και η τέταρτη πολυτελής μονάδα του Ομίλου στην Ιταλία, η έναρξη λειτουργίας του Palazzo Cordusio ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της Meliá Hotels International στον προορισμό και την αναδεικνύει σε βασικό παίκτη στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας.

Το Palazzo Cordusio, A Gran Meliá Hotel βρίσκεται σε μία εξαιρετική τοποθεσία, στην Piazza Cordusio, μία από τις πιο εμβληματικές πλατείες του Μιλάνου. Το πολυτελές ξενοδοχείο στεγάζεται στο ιστορικό Palazzo Venezia, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Assicurazioni Generali, όπου για περισσότερο από έναν αιώνα φιλοξενούσε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Το ξενοδοχείο σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Gran Meliá στο Μιλάνο, το οποίο έρχεται να συναντήσει το θυγατρικό property Villa Agrippina στη Ρώμη.

Διαχρονικός σχεδιασμός

Το Palazzo Venezia, που αρχικά κατασκευάστηκε μεταξύ του 1897 και του 1901 από την Generali, είχε ως εμπνευστή του τον αρχιτέκτονα Luca Beltrami και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβίωση της περιοχής μεταξύ του τέλους του 19ου και αρχές του 20ού αιώνα. Η επαναλειτουργία του υπό την αιγίδα της Meliá Hotels International (MHI) αποτελεί τον κινητήριο μοχλό πίσω από τη σημερινή ανάπλαση της Piazza Cordusio, η οποία υπόσχεται να παραδώσει στους κατοίκους του Μιλάνου έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς κόμβους της πόλης, αφού συνδέει τον Καθεδρικό Ναό Duomo με το Κάστρο Sforzesco καλώντας τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να ανακαλύψουν το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του κτιρίου ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Generali Real Estate και της MHI, με την υποστήριξη του Studio Marco Piva, το οποίο ανέλαβε τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική καθοδήγηση των εξωτερικών προσόψεων και όλων των τμημάτων που υπόκεινται σε μνημειακούς περιορισμούς, καθώς και την εσωτερική αρχιτεκτονική και την αυλή. Στην προσπάθεια διατήρησης των αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου, η μεγάλη σκάλα πρωταγωνιστεί με τους μαρμάρινους τοίχους και τα δάπεδα να αποκαθίστανται  στην αρχική τους αίγλη. Το ίδιο ισχύει και για την αρχική πύλη με την επιγραφή “Generali Assicurazioni” και το ψηφιδωτό που συμβολίζει αλληγορικά την Πρόνοια. Πρόκειται για πολύτιμες μαρτυρίες της προηγούμενης λειτουργίας του κτιρίου, η αισθητική του οποίου αναδείχθηκε σε όλες τις ιστορικές πύλες, καθώς και σε εκείνες που δημιουργήθηκαν από την αρχή, ώστε να διατηρηθεί η συνολική ομοιομορφία στο ανακαινισμένο κτίριο, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου ακινήτων της Generali.

Μετά την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου, δημιουργήθηκαν 84 δωμάτια και σουίτες, τα οποία διατηρούν αναλλοίωτα στοιχεία του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τους χώρους για τη νέα τους χρήση. Τα πολυτελή δωμάτια χαρακτηρίζονται από επιβλητικά παράθυρα, ενώ σε άλλα τα ιδιωτικά μπαλκόνια χαρίζουν άπλετο φυσικό φως και μοναδική θέα στην Piazza Cordusio, στη via Orefici, στη via dei Mercanti και στον Καθεδρικό Ναό Duomo.

Το Studio Asah από τους Alvaro και Adriana Sans, μακροχρόνιος συνεργάτης της MHI, ανέλαβε τον εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, επιλέγοντας μία υψηλού επιπέδου και σύγχρονη αισθητική, με στόχο να προσφέρει την ιδανική εμπειρία διαμονής στην καρδιά του Μιλάνου. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες, καθώς και κάποιοι διάδρομοι, είναι διακοσμημένα με υφάσματα Rubelli, προς τιμήν της βενετσιάνικης καταγωγής της Generali, ενώ η επίπλωση περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια ορισμένων από των πιο εμβληματικών brands της Ιταλίας, όπως των Molteni, Cassina, Fornasetti, Flos, Oluce και Foscarini.

Κορυφαία fine dining εμπειρία

Η Sunset Hospitality Group, με διεθνή φήμη στη δημιουργία μοναδικής εμπειρίας διαμονής, έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και lifestyle με σημερινή παρουσία σε δεκαέξι χώρες. Η αποστολή της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επίβλεψη των γαστρονομικών επιλογών των ξενοδοχείων, με στόχο να ενώσει τους επισκέπτες μέσω της εμπειρίας του φαγητού.

Ο Όμιλος εισάγει τέσσερα εξαιρετικά και μοναδικά concepts στη γαστρονομική σκηνή του ξενοδοχείου, βασισμένα στην τοπική παραγωγή. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου και με θέα προς την πλατεία, το Gioia, συνδημιουργία του διεθνώς αναγνωρισμένου αρτοποιού Fabio Bertoni, προσφέρει την εμπειρία ενός αυθεντικού ζαχαροπλαστείου. Παράλληλα, στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου βρίσκεται το ιταλικό cocktail bar Giardino Cordusio, αποτέλεσμα του Giancarlo Mancino, βραβευμένου bartender και επίσημου συνεργάτη των The World’s 50 Best Bars. Το συγκεκριμένο concept προσφέρει εξαιρετικές επιλογές cocktail με δύο κυρίαρχα στοιχεία που δημιούργησε ο Giancarlo, το εντυπωσιακά σχεδιασμένο Martini “Altare”, με signature cocktails Martini, καθώς και το Negroni Alfresco, το οποίο ωριμάζει για τουλάχιστον 30 ημέρες σε ένα αμφορέα χωρητικότητας 30 λίτρων.

Στην ευρύχωρη βεράντα του Palazzo Cordusio και με θέα στο Palazzo della Ragione και την Piazza Mercanti, βρίσκεται το εστιατόριο Isola υπό την καθοδήγηση του Executive Chef Francesco Bagnato. Εδώ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με αγαπημένα ιταλικά πιάτα εμπνευσμένα από τα νησιά της νότιας Ιταλίας, ενώ προσφέρεται μια εκτενή λίστα με ετικέτες κρασιών. Το brand αναγνωρίστηκε πρόσφατα από τον Οδηγό Michelin και έχει εδραιώσει την παρουσία του σε κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ντουμπάι, Μποντρούμ, Μαρμπέγια και του Μαρόκο.

Ήδη καθιερωμένο στο Λονδίνο, το ιαπωνικό εστιατόριο Sachi ετοιμάζεται να κατακτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαστρονομική σκηνή του Μιλάνου υπό την καθοδήγηση του Chef Moon Kyung Soo, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό ιστορικό έχει ηγηθεί σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, μεταξύ άλλων των SUSHISAMBA Dubai και Attiko. Στο Sachi οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία Omakase εμπειρία, ενώ το εστιατόριο διαθέτει μια ευρύχωρη σάλα και έναν μεγάλο κήπο με θέα στον Καθεδρικό Ναό Duomo. Το Sachi υπόσχεται να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τις ποικίλες και εξαιρετικές γεύσεις της Ιαπωνίας, εστιάζοντας σε τοπικά και εποχικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε έναν προσωπικό χώρο ευεξίας με εσωτερική πισίνα, σάουνα και χαμάμ για να αφεθούν στην απόλυτη χαλάρωση, καθώς και σε ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο από την Technogym, με πανοραμική θέα προς το Palazzo della Ragione και την Piazza Mercanti.

Η άφιξη του πρώτου ξενοδοχείου Gran Meliá στο Μιλάνο και του δεύτερου σε σειρά στην Ιταλία, μετά την επιτυχημένη άφιξη του Villa Agrippina στη Ρώμη, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την MHI. Το Palazzo Cordusio ενισχύει περαιτέρω τη σημασία της χώρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης πολυτελών ξενοδοχείων του Ομίλου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα πέντε συνολικά ξενοδοχεία που αναμένονται να έχουν παρουσία στο Μιλάνο έως το 2024, ως μέρος της συλλογής The Meliá Collection.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: