H H&M τραβάει την «πρίζα» στην Afound

H H&M τραβάει την «πρίζα» στην Afound
Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου H&M αυξήθηκαν μόλις κατά 1%.

Ο σουηδικός όμιλος μόδας H&M αποφάσισε να κλείσει το ψηφιακό κατάστημα μόδας, Afound αργότερα φέτος λόγω της χαμηλής ζήτησης.

«Κατά την αξιολόγηση της τρέχουσας θέσης του Afound, δεν βλέπουμε αρκετή ζήτηση, εν μέρει επειδή οι επωνυμίες επιλέγουν όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν τα δικά τους κανάλια για πωλήσεις, για να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις με τους πελάτες τους. Αυτό οδήγησε στη δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση να διακόψουν το Afound», ανακοίνωσε η εταιρεία. Σε επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας, οι πελάτες μπορούσαν να βρουν παλαιότερες συλλογές και εκπτώσεις επωνυμιών H&M και άλλων εμπορικών σημάτων (όπως Veja και New Balance) μέσω του Afound που ξεκίνησε το 2018 με φυσικά καταστήματα (στη Σουηδία), αλλά αργότερα έγινε κυρίως μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου H&M αυξήθηκαν μόλις κατά 1%, το μικτό κέρδος ενισχύθηκε στο 54% από 50% ενώ αύξηση σημείωσαν και τα καθαρά αποτελέσματα. Με τη διοίκηση του Σουηδικού ομίλου να δηλώνει ότι είναι σίγουρη για το επιχειρηματικό μοντέλο της, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από e-shops όπως η Shein και η Temu.

Τον Ιούνιο οι πωλήσεις της H&M μειώθηκαν κατά 6% σε τοπικά νομίσματα σε σύγκριση με πέρυσι. Με τον όμιλο να δηλώνει ότι οι «ασταθείς καιρικές συνθήκες» σε πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές της στις αρχές του μήνα είχαν «αρνητικό αντίκτυπο» στις πωλήσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Ervér δήλωσε: «Πετύχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα για πολλά χρόνια το δεύτερο τρίμηνο, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη και την ισχυρή οικονομική θέση του ομίλου H&M, με ισχυρές ταμειακές ροές καθώς και βελτιωμένη κερδοφορία και πωλήσεις. Τώρα αυξάνουμε περαιτέρω τις φιλοδοξίες μας για να ενισχύσουμε το εμπορικό σήμα, την προσφορά των πελατών και την εμπειρία αγορών. Με έμφαση στους πελάτες μας, τους αφοσιωμένους συναδέλφους μας και με ταχύτερους ρυθμούς επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, βλέπουμε καλές συνθήκες για συνεχή κερδοφόρα, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Στην Ελλάδα, ), η σουηδική αλυσίδα που βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ για μη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πύλη της Ανεξάρτητης Αρχής, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (σ.σ. αφορούν τη χρήση του 2022, εμφάνισε πωλήσεις 182,88 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 49,43% έναντι του 2021, και κέρδη 3,75 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,63 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τους ελέγχους της ΑΑΔΕ και τη σφράγιση για κάποιες ώρες 5 καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα, η εταιρεία επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημά της, που επηρέασε μόνο τη διαβίβαση ηλεκτρονικών δεδομένων στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: