Handelsblatt: Ρεκόρ στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Handelsblatt: Ρεκόρ στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα
Άποψη της Αττικής Οδού στην έξοδο που οδηγεί στο Χολαργό και την Αγία Παρασκευή, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006. Φαινόμενα επιθέσεων με πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε οχήματα έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Handelsblatt για την πρόοδο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Την περασμένη Παρασκευή (4 Οκτωβρίου) ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσε την καταβολή των 3,27 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού σε βάθος 25ετίας.

Με αυτήν τη συμφωνία «η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο πρότζεκτ στα 13 χρόνια που “τρέχει” το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», παρατηρεί η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Το 2024 γίνεται έτσι το έτος με τα περισσότερα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να μπουν στα ταμεία ακόμη 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ – και έτσι τα έσοδα θα είναι τετραπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρεκόρ 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

[…] Ταυτοχρόνως υπάρχουν και άλλες ιδιωτικοποιήσεις σε εξέλιξη, όπως ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, […] αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις 22 μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων. Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει ακόμη έσοδα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

[…] Με αυτόν τον τρόπο και έπειτα από μία αργή εκκίνηση στα χρόνια της κρίσης και ένα πισωγύρισμα εξαιτίας της πανδημίας οι ιδιωτικοποιήσεις τώρα επιταχύνονται», καταλήγει η Handelsblatt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: dw.com