Hellenic Duty Free Shops: Κορυφαία εμπειρία ταξιδιωτικών αγορών για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες

Hellenic Duty Free Shops: Κορυφαία εμπειρία ταξιδιωτικών αγορών για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες
Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες τα Hellenic Duty Free Shops κάνουν κάθε ταξιδιωτική εμπειρία αξέχαστη για όλους τους επιβάτες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1979 µε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και έγινε συνώνυµο του ταξιδιού για ολόκληρες γενιές ταξιδιωτών. Σε εποχές που η αφθονία και η ποικιλία αγαθών ήταν ιδιαίτερα περιορισµένη αλλά και οι τιµές στην εγχώρια αγορά παρέµειναν υψηλές, τα Hellenic Duty Free Shops ήταν µια όαση αγορών για τους ταξιδιώτες προσφέροντας αρώµατα, καλλυντικά, καπνικά και αλκοολούχα ποτά σε ποικιλία και τιµές που δεν υπήρχαν στην εσωτερική αγορά.

Με το πέρασµα των χρόνων, αλλά και µε τη µεταφορά του αεροδροµίου της Αθήνας από το Ελληνικό στα Σπάτα, η εταιρεία αναβάθµισε αισθητά το προϊόντικό της µείγµα προσθέτοντας νέες κατηγορίες, όπως ένδυση, αξεσουάρ, σουβενίρ, και είδη πολυτελείας (ρολόγια και κοσµήµατα). Με τη µεγάλη ανάπτυξη του τουρισµού τα τελευταία χρόνια, στην εικόνα εντάχθηκε και το Greek food, µία κατηγορία που κέρδισε µε την αξία της µια σηµαντική θέση.

Σήµερα, η Hellenic Duty Free Shops υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Ιωαννίδου, CEO και Country Manager της εταιρείας, θυγατρική του κολοσσού στον κλάδο του ταξιδιωτικού εµπορίου Οµίλου Avolta, συνεχίζει την επιτυχηµένη πορεία της µε παρουσία σε κάθε κύρια πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας µας.

Το δίκτυο 138 καταστηµάτων σε 48 σηµεία πώλησης (23 αεροδρόµια, 11 µεθοριακούς σταθµούς και 14 λιµάνια της χώρας) εξυπηρετεί καθηµερινά δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, µε κύριο µέληµα των εργαζοµένων της εταιρείας την άψογη εξυπηρέτηση και τη δηµιουργία µιας αξέχαστης εµπειρίας πριν από την αναχώρησή τους. Έχοντας ως παρακαταθήκη την τεχνογνωσία ενός παγκόσµιου Οµίλου, µε παρουσία σε 73 χώρες, 6 ηπείρους, 5.100 καταστήµατα και 2,3 δισ. επιβάτες τον χρόνο, η Hellenic Duty Free Shops ενισχύει τις υπηρεσίες της µε καινοτόµες προτάσεις που ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και είναι προσαρµοσµένες στις καταναλωτικές συνήθειες δεκάδων διαφορετικών εθνικοτήτων.

«Ναυαρχίδα» της εταιρείας αποτελούν τα καταστήµατα στον Διεθνή Αερολιµένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα 5.000 τ.µ. χώρων στο µεγαλύτερο αεροδρόµιο της χώρας εµπλουτίζονται και αναβαθµίζονται διαρκώς, ενώ η ανανέωση της συµφωνίας µε το ΔΑΑ για τα επόµενα δέκα χρόνια αποτελεί µια ακόµη ισχυρή ψήφο εµπιστοσύνης για την Εταιρεία. Παράλληλα, τα Hellenic Duty Free Shops λειτουργούν στα πιο αποµακρυσµένα χερσαία σύνορα της χώρας, όπως στους Ευζώνους και στους Κήπους Έβρου, καθώς και στα µεγάλα, αλλά και ακριτικά λιµάνια της χώρας.

«Αποστολή µας είναι να κάνουµε τους ταξιδιώτες χαρούµενους. Να αυξήσουµε την αξία και το αποτύπωµά µας στη χώρα. Να είµαστε η τελευταία ευχάριστη ανάµνηση που θα πάρει ο ταξιδιώτης στο σπίτι του» είναι το µήνυµα της Μαρίας Ιωαννίδου που περιγράφει µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το όραµα της Hellenic Duty Free Shops και όλων των ανθρώπων της. Ένα όραµα το οποίο καθιστά την εταιρεία µία από τις πιο αξιοθαύµαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η Hellenic Duty Free Shops βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στηρίζει έμπρακτα και με διαφορετικούς τρόπους τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και περιβαλλοντική συνείδηση

Η Hellenic Duty Free Shops βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και γνωρίζει από κοντά τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες στήριζει από την αρχή της λειτουργίας της έµπρακτα και µε διαφορετικούς τρόπους. Με τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, δίνει προτεραιότητα στους κατοίκους των περιοχών. Ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να γίνουν γνωστοί στο εξωτερικό, ενώ τονώνει µε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονοµικά οµάδες.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει πολιτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, τόσο για την επιχείρηση όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. Χορηγεί πλήθος εκδηλώσεων σε περιοχές όπου λειτουργεί καταστήµατα και συνεργάζεται µε µη κερδοσκοπικούς οργανισµούς όπως το «Make- a-Wish Ελλάδος», τα «Παιδικά Χωριά SOS» κ.ά. Συµµετέχει ενεργά σε δράσεις όπως το «Race for the Cure», το «No Finish Line» και το «Δείπνο Αγάπης», καθώς και σε προγράµµατα ανακύκλωσης εταιρικών πόρων.

Όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον, η εταιρεία εφαρµόζει αυστηρή πολιτική για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας, της παρενόχλησης και των διακρίσεων. Ακολουθεί έναν ξεκάθαρο κώδικα δεοντολογίας. Στηρίζει έµπρακτα την πολύπλευρη ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, διοργανώνοντας σεµινάρια γυναικείας επιχειρηµατικότητας, µαθήµατα αυτοάµυνας κ.ά. και δηµιουργώντας ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών.

Ταυτόχρονα σε πανελλήνιο επίπεδο προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, µε απόλυτη µισθολογική συνέπεια και επιβράβευση πωλήσεων, καθώς και µε την κάλυψη επιπλέον αναγκών, όπως έξοδα µετακίνησης και στάθµευσης, επίδοµα βρεφονηπιακού σταθµού, καλοκαιρινά camps για τα παιδιά των εργαζοµένων και πολλά άλλα.

«Αποφασίσαµε να διοικήσουµε την εταιρεία και να αναπτύξουµε τους ανθρώπους µας έτσι ώστε οι εργαζόµενοί µας να είναι περήφανοι που εργάζονται σε αυτήν. Πιστοί στις αξίες µας: Αξιοκρατία, Εµπιστοσύνη, Επικοινωνία και Οµαδικότητα» σηµειώνει χαρακτηριστικά η Μαρία Ιωαννίδου στο Fortune Greece.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίa: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.