Henkel Hellas: Better before Bigger

Henkel Hellas: Better before Bigger
Στις πιο πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με τους Mirō για το pop-up fashion project «Weneя».

Σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους, η Karolina Markiewicz-Kuskowska, Πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα & Κύπρο και Γενική Διευθύντρια για τη Henkel Consumer Brands (HCB), μίλησε για την μακρόχρονη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, τα αγαπημένα και επιτυχημένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, με πυξίδα τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και τη βιωσιμότητα. 

Ειδικότερα, η κα Markiewicz-Kuskowska είπε ότι η εταιρεία δημοσιεύει ετήσιες εκθέσεις βιωσιμότητας εδώ και 33 χρόνια, και πρόσφατα παρουσιάστηκε η πιο πρόσφατη στην οποία αναλύονται οι στόχοι για το 2030 και ακόμα πιο μακριά.

Συγκεκριμένα, ανέπτυξε τον σκοπό της εταιρείας που είναι «Pioneers at Heart for the good of generations» προσβλέποντας σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στρατηγική που ακολουθεί η νεοσύστατη εταιρεία Henkel Consumer Brands, αποτέλεσμα της συνένωσης των κλάδων απορρυπαντικών και καλλυντικών η οποία συνοψίζεται στη φιλοσοφία «Better before Bigger», τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές.

Μίλησε για την μακρόχρονη ιστορία της Henkel στην Ελλάδα, τη σημερινή παρουσία της με περίπου 200 εργαζόμενους, τις πολυδιαστάστες πρακτικές για την ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης, με συνεχή επιμόρφωση, ενημερωτικές δράσεις και προγράμματα mentoring, αλλά και με την πρόσφατη πολιτική παροχής 8 εβδομάδων γονεϊκής άδειας και στους άνδρες εργαζόμενους, και σε όλες τις μορφές γονεϊκότητας. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις ευθύνης στην Henkel Hellas, σε ποσοστό 41%, το οποίο είναι πάνω από το αντίστοιχο 38% της Henkel σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Top brands στην κατηγορία τους είναι τα Bref, οι βαφές μαλλιών Palette και το Syoss (στο styling). Σε ευρύτερο επίπεδο, στις κατηγορίες του styling και των βαφών μαλλιών η Henkel βρίσκεται στην 1η θέση της αγοράς, και στις κατηγορίες detergent και περιποίησης μαλλιών είναι 3η. Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κατέλαβε η βιωσιμότητα και οι δράσεις που εφαρμόζει η Henkel Hellas, η οποία διαθέτει αρκετές μακροχρόνιες συνεργασίες στο κομμάτι αυτό, όπως η 10ετής συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να είναι επιτυχημένες οι τοπικές κοινότητες», δήλωσε μεταξύ άλλων, η Karolina Markiewicz-Kuskowska.

Στις πιο πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με τους Mirō για το pop-up fashion project «Weneя», ενώ σημείωσε πως το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά» του Dixan κατά του παιδικού εκφοβισμού καταγράφει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: