Horse ICE: Και εγένετο η κοινοπραξία της Renault και της κινεζικής Geely – Πού στοχεύει

Horse ICE: Και εγένετο η κοινοπραξία της Renault και της κινεζικής Geely – Πού στοχεύει
epa08451346 (FILE) - A view of Renault logo at the Renault stand during the inauguration of the Brussels Motor Show in Brussels, Belgium, 09 January 2020 (reissued 29 May 2020). French carmaker Renault on 29 May announced up to 15,000 layoffs worldwide after the coronavirus pandemic accentuated the drop in demand. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα εταιρεία θα κατασκευάσει και θα αναπτύξει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες και των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, απελευθερώνοντας πόρους για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση.

Ο Όμιλος Renault και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely ολοκλήρωσαν τη σύσταση της κοινοπραξίας Horse που θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικούς.

Στόχος της νέας κοινοπραξίας είναι να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των παλαιών αυτοκινητοβιομηχανιών τους και να απελευθερώσουν πόρους για να επενδυθούν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νέα εταιρεία θα κατασκευάσει και θα αναπτύξει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες και των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, απελευθερώνοντας πόρους για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση.

Η Geely ή Geely Automobile Holdings Ltd είναι αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στην περιοχή Χουάνγκζου της Ζεζιάνγκ, στην Κίνα. Ιδρύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1986 ως κατασκευάστρια ψυγείων και από το 1994 δραστηριοποιείται στον κλάδο της μοτοσυκλετών, ενώ στην αγορά του αυτοκίνητου εισήλθε το 1997. Εκτός από την παραγωγή οχημάτων έχει και τον ρόλο της διαχειριστικής ιδιότητας στο θέμα των οικονομικών.

Το εργοστάσιο της Geely στο Skovde της Σουηδίας θα είναι μεταξύ των εργοστασίων που θα κατασκευάζουν εξαρτήματα εσωτερικής καύσης για την Horse.

Το εγχείρημα στοχεύει στην ανάπτυξη πιο αποδοτικών βενζινοκινητήρων και υβριδικών συστημάτων, καθώς οι ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις επενδύσεις σε κινητήρες ICE χαμηλών εκπομπών ως απάντηση στην επιβράδυνση των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Ένας συνδυασμός διαφόρων τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί μία επιτυχημένη απαλλαγή από τον άνθρακα σε έναν κόσμο όπου περισσότερα από τα μισά οχήματα που παράγονται αναμένεται να εξακολουθούν να βασίζονται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2040», σημειώνουν η Renault και η Geely, σε κοινή ανακοίνωση.

Η κοινοπραξία 50-50 αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Renault να παραμείνει στον αγώνα ενάντια σε μεγαλύτερους ανταγωνιστές, υπογράφοντας πολλαπλές συνεργασίες για τη μείωση του κόστους και την πρόσβαση σε νέες αγορές, σύμφωνα με το Automotive News Europe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές της σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Renault σχεδιάζει να επικεντρωθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και να προχωρήσει στην ευρεία αναδιάρθρωση της γαλλικής εταιρείας που περιλαμβάνει, επίσης, την αναθεώρηση της συμμαχίας της με τη Nissan.

Για τη Geely, η συμφωνία επεκτείνει το μοτίβο οικοδόμησης συνεργασιών για να περάσει πέρα από τη βάση της στην Κίνα. Είχε τη δική της μονάδα ICE, που ονομάζεται Aurobay, η οποία θα ενοποιήσει τις δραστηριότητές της στη Horse.

Η νέα κοινοπραξία Renault-Geely θα έχει έδρα το Λονδίνο και θα προμηθεύει μάρκες όπως οι Volvo της Geely, Renault, Dacia και Nissan, καθώς και τρίτους κατασκευαστές. Η Renault ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία με μία τουρκική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών.

Η επιχείρηση αναμένει να φτάσει περίπου τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσια έσοδα και την παραγωγή περίπου πέντε εκατομμυρίων μονάδων μετάδοσης κίνησης ετησίως, όπως τονίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Matias Giannini θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας και ο διευθύνων σύμβουλος της Geely Holding, Daniel Li, θα είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Giannini είναι πρώην στέλεχος παγκόσμιων πωλήσεων της Vitesco Technologies, μίας επιχείρησης συστημάτων μετάδοσης κίνησης.

Η συμφωνία για τη δημιουργία της εταιρείας Horse αναμενόταν να κλείσει στις αρχές του έτους, αλλά η ρυθμιστική έγκριση στην Κίνα καθυστέρησε τουλάχιστον τρεις φορές, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Toyota, τις προηγούμενες ημέρες, ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει κινητήρες επόμενης γενιάς, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υβριδικά και άλλα οχήματα χαμηλότερων εκπομπών ρύπων και η κινεζική BYD ανακοίνωσε, επίσης, νέα υβριδική τεχνολογία με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: